FII blues saa markkinat näkemään punaista; 5,5 biljoonaa ruplaa menettää sijoittajien varallisuutta kolmessa päivässä

FII

Intian markkinat jatkoivat laskuaan jo kolmatta peräkkäistä kaupankäyntiä ulkomaisten institutionaalisten sijoittajien johdonmukaisen myynnin ansiosta. Torstaina Sensex päätti 66 230,24 pistettä, laskua 570 pistettä eli 0,85 prosenttia. Nifty päätti 19 742 pistettä, laskua 159 pistettä eli 0,80 %. Kolmen päivän aikana Sensex on menettänyt 1 608 pistettä eli noin 2,4 prosenttia, mikä on johtanut sijoittajien varallisuuden menetykseen 5,5 biljoonalla rupialla.

FII myytiin torstaina 3 000 miljoonalla rupialla (alustavat luvut). Kahdella edellisellä kauppasessiolla he myivät osakkeita 3076 biljoonan (89,60 miljoonan dollarin) ja 746 miljoonan (369,45 miljoonan dollarin) arvosta. Pelkästään syyskuussa FII:t ovat myyneet osakkeita yli 12 000 rupian eli 1,5 miljardin dollarin arvosta.

Nilesh Shah, MD, Kotak Mutual Fund, sanoi: ”Vaikka Yhdysvaltain keskuspankki osoittaa, että korot pidetään korkeammalla pidempään, se nosti myös CY23:n ja CY24:n kasvunäkymiä. Joten se osoittaa Yhdysvaltain talouden pehmeää laskua. Intian osakemarkkinoilla on kuitenkin edessään tummia pilviä horisontissa puutteellisen monsuunin, kohonneiden öljyn hinnan, edessä olevien vaalien ja Yhdysvaltojen korkeampien korkojen vuoksi.

Hän uskoo, että lähitulevaisuudessa tämä kehitys voi vaikuttaa markkinoihin kielteisesti.

Lisätty UR Bhat, yksi Alphaniti Fintechin perustajista ja johtaja”, Yhdysvaltain keskuspankin järjetön asenne osoittaa mahdollisuudet nousuun huolimatta korkojen huipuista olevista odotuksista. FPI:t olivat investoineet pitkään, mutta nyt he saattavat pyrkiä vähentämään altistumistaan. Intian ja Kanadan välinen ero on toinen negatiivinen, sillä Kanadan investoinnit ovat 25-30 miljardia dollaria. Vaikka sijoitukset ovat vielä realisoimatta, on olemassa riski, että niitä myydään edelleen.”

Hän sanoi lisäksi, että markkinat toimivat yleensä heikommin ennen vaaleja, minkä vuoksi vauhti voi menettää jonkin verran tulosta.

Kaikki muut indeksit sulkivat tänään miinuksen. BSE Midcap- ja Smallcap-indeksit laskivat lähes yhden prosenttiyksikön.

Pankit johtivat Sensexissä laskua ICICI Bankin, State Bank of Indian, IndusInd Bankin ja Kotak Mahindra Bankin pudotessa 1,9–2,8 prosenttia. Mahindra & Mahindra oli suurin häviäjä pudotessaan yli 3 %.

Tech Mahindra johti nousseiden listaa 1,46 %:lla, jota seurasivat Asian Paints, Infosys, Bharti Airtel ja HUL, jotka nousivat marginaalisesti.

Said Sudip Bandyopadhya, ryhmän puheenjohtaja, Inditrade Capital, ”En ole kovin järkyttynyt nykyisestä myyntitilauksesta, koska pohjimmiltaan asiat eivät ole muuttuneet. Mutta mitä tapahtuu, on se, että ihmiset vetävät rahaa pois kehittyvien markkinoiden rahastoista Kiinan epävakauden vuoksi. Samaan aikaan rahaa tulee myös Intialle omistettuihin rahastoihin. Eli vaihtuvuus on käynnissä.”

Hän uskoo, että Intian suurin huolenaihe on raakaöljyn hinnan nousu, joka voi vahingoittaa taloutta, jos se jatkaa siirtymistä pohjoiseen ja sen seurauksena markkinoita. ”Lepo on hallinnassa”, hän lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit