Miksi en saa tuloveron palautusta, kun olen jättänyt ITR-ilmoituksen paljon ennen eräpäivää? IT-osasto vastaa

income tax refund news 2023

Tuloveron palautuspäivä 2023: Yli 6,8 miljoonan veronmaksajaa on jättänyt tuloveroilmoituksensa vuosilta 2023-24. Vaikka monet veronmaksajat ovat jo saaneet palautukset, jotkut väittävät, että heillä on viivästys. Kerran tällainen veronmaksaja kysyi äskettäin tuloveroosastolta sosiaalisessa mediassa, miksi hän ei saanut palautusta, vaikka oli jättänyt ilmoituksensa paljon ennen eräpäivää.

Merkitsi tuloveroosaston Twitteriin, veronmaksaja kirjoitti: ”Maksoin veroni ajoissa ja annoin ilmoitukseni paljon ennen eräpäivää. Miksi en saa hyvitystä? @PMOIndia anna minulle oikeutta.”

Tuloverovirasto vastasi tälle veronmaksajalle pyytämällä häntä lähettämään tiedot postitse. ”Ole hyvä ja kirjoita meille tietosi (sekä PAN-numerosi ja matkapuhelinnumerosi) sähköpostitse osoitteeseen orm@cpc.incometax.gov.in, jotta tiimimme voi ottaa sinuun yhteyttä”, tuloveroosasto vastasi.

AY 2023-24 ITR:n jättöpäivä tilintarkastukseen liittymättömissä tapauksissa oli 31.7.2023. Tuloveroviraston verkkosivuilla olevien tietojen mukaan 6. elokuuta mennessä tehtiin yli 6,8 miljoonan ilmoitukset. Näistä yli 6 Veronmaksajat vahvistivat ilmoitukset, kun taas tuloveroosasto käsitteli yli 4,34 miljoonan ilmoitukset.

Tiedot viittaavat siihen, että joidenkin veronmaksajien palautukset saattavat viivästyä, koska yli 2 miljoonan palautukset ovat vielä käsittelemättä. Lisäksi joillakin veronmaksajilla saattaa olla viivästyksiä, koska heidän ilmoituksiaan ei ole tarkistettu. Veronmaksajien on tärkeää tarkistaa ilmoituksensa 30 päivän kuluessa jättämisestä. Elokuun 6. päivään asti veronmaksajien lopussa oli vielä vahvistamatta yli 80 000 000 ilmoitusta.

Veroasiantuntijoiden mukaan palautusten nopeampi käsittely riippuu useista tekijöistä. Verovirasto yrittää käsitellä palautukset 20–45 päivän kuluessa ITR:n jättöpäivästä. Tämä on kuitenkin yleinen aikaraja. Enimmäismääräaika ITR:n käsittelylle ja verohallinnon ilmoituksen lähettämiselle on 9 kuukautta sen tilikauden päättymisestä, jonka aikana ilmoitus on toimitettu.

Hyvitykset myönnetään, jos ITR:ään ei liity monimutkaisia.

Samankaltaiset artikkelit