Singaporessa järjestetään presidentinvaalit 1. syyskuuta

singapore (1)

Singapore ilmoitti perjantaina, että se järjestää presidentinvaalit 1. syyskuuta, jos useampi kuin yksi henkilö kelpuutetaan asettumaan korkeimpaan virkaan.

Jos nimityspäivänä 22. elokuuta on vain yksi ehdokas, hänestä tulee automaattisesti presidentti.

Neljä ihmistä, mukaan lukien singaporelainen intialaistaustainen entinen ministeri Tharman Shanmugaratnam, on jo heittänyt hattunsa kehään presidentinvaaleissa.

Kiinnostuneiden ehdokkaiden tulee hakea kelpoisuustodistusta ja täyttää muut vaatimukset ennen nimityspäivää 22. elokuuta.

Presidentinvaalikomitean tulee seuloa kaikki presidenttiehdokkaat ja ilmoittaa heille päätöksestään ehdokaspäivää edeltävänä päivänä, uutisoi The Straits Times -lehti perjantaina.

Singaporessa on tiukka kelpoisuusprosessi presidenttiehdokkaille.

Kilpailijan on täytynyt työskennellä ylemmissä julkisen sektorin toimistoissa ja/tai johtanut yksityisen sektorin yrityksiä vähintään 500 miljoonan Singaporen dollarin omalla pääomalla henkilön viimeisimmän kolmen vuoden ajan toimitusjohtajana.

Vaaliministeriö (ELD) julkaisi yksityiskohdat perjantaina ja ilmoitti, että pääministeri Lee Hsien Loong oli antanut vaalimääräyksen.

Äänestyspäivä julistetaan yleiseksi vapaapäiväksi.

Pääministeri Lee kirjoitti perjantaina Facebook-viestissään, että muutama henkilö on jo astunut eteenpäin ja ilmoittanut aikovansa asettua presidentiksi.

”Tästä on uutisoitu laajasti mediassa, ja olen varma, että tulemme kuulemaan lisää ehdokkaista itse kampanjan aikana”, hän sanoi.

”Toivon, että kuuntelet tarkasti, mitä kullakin ehdokkaalla on sanottavaa ja ymmärrät heidän näkemyksensä. Presidenttimme edustaa kaikkia singaporelaisia ​​ja symboloi yhtenäisyyttämme ja pyrkimyksiämme. Toivon, että kaikki singaporelaiset äänestävät viisaasti parasta ehdokasta rooliin. Shanmugaratnamin, 66, lisäksi kolme muuta presidentin toivetta ovat yrittäjä George Goh, 63, entinen GIC:n sijoituspäällikkö Ng Kok Song, 75, ja entinen NTUC:n tulopäällikkö Tan Kin Lian, 75.

Nykyisen presidentin Halimah Yacobin kuuden vuoden toimikausi päättyy 13. syyskuuta.

Shanmugaratnam haki presidentiksi 26. heinäkuuta.

Kolme muuta presidenttiehdokasta ovat kiinalaista alkuperää olevia singaporelaisia.

Hakijoiden on haettava kelpoisuustodistusta sekä yhteisön todistus. Näiden kahden todistuksen haku päättyy 17. elokuuta.

Lisäksi heidän on saatava poliittinen lahjoitustodistus ELD:ltä. Tämän todistuksen haku päättyy 18. elokuuta.

Ehdokaspäivänä ehdokkaiden on tuotava mukanaan nimityspaperit, joissa on oma allekirjoitus, sekä ehdokkaidensa, toimijoidensa ja vähintään neljän äänestäjän nimeämisasiakirjat, joiden tulee olla rekisteröityjä äänestäjiä.

Ehdokkaat voivat vapaaehtoisesti sitoutua toteuttamaan vaalikampanjansa arvokkaasti, kohteliaasti ja sopusoinnussa presidentin aseman kanssa valtionpäämiehenä ja kansallisen yhtenäisyyden symbolina.

Allekirjoitetut sitoumukset asetetaan ilmoitustaululle nimityspaperien ja -todistusten kanssa nimitysmenettelyn aikana nimityspäivänä.

Jokaisen ehdokkaan maksettava talletus on 40 500 Singaporen dollaria.

Samankaltaiset artikkelit