Globaalit rahastot pumppaavat velkaa Intian kiinteistöihin

Global funds, debt funds

Globaalit vaihtoehtoiset rahastot hankkivat suurimman osan kiinteistökehittäjien luottokysynnästä. Viime kuukausina he ovat allekirjoittaneet useita strukturoituja velkasopimuksia kiinteistökehittäjien kanssa Intiassa.

Näitä rahastoja ovat muun muassa Ares Management Corporation, Varde Partners, PAG, jotka ovat lainanneet yli 1500 miljardia rupiaa, tietävät lähteet sanoivat.

Globaalit rahastot lainaavat eri tarkoituksiin vanhojen lainojen jälleenrahoituksesta ennakkolupakuluihin ja vaikeuksissa olevien omaisuuserien pelastamiseen, joihin pankit eivät saa lainata. Asiantuntijat sanoivat, että muiden kuin pankkialan rahoitusyhtiöiden kiinteistölainojen rajallinen määrä auttaa kansainvälisiä sijoittajia leikkaamaan kauppoja.

Esimerkiksi HDFC Capital ja Ares Management Corp ovat lainanneet noin 500 miljoonaa rupiaa Bengalurussa sijaitsevalle Adarsh ​​Developersille.

”Se on tarkoitettu olemassa olevan velan jälleenrahoitukseen ja yrityksen lisäkasvupääomaan”, sanoi lähteet. HDFC Capital ei kommentoinut aihetta, kun taas Ares kieltäytyi kommentoimasta. Adarsh ​​Developersin puheenjohtaja ja toimitusjohtaja BM Jayeshankar kuitenkin vahvisti kehityksen

Yhdysvaltalainen vaihtoehtoinen sijoitusrahasto Ares on tehnyt pari kauppaa viime aikoina.

Viime vuoden lopulla Aresin tukema Acre Asset Reconstruction Co (ARC) osti kourallisen lainatilejä, mukaan lukien sen tai Vatika Group ane Nirmal Lifestyle Housing Development Finance Corpilta (HDFC), yhteensä 1 180 miljoonaa rupiaa, raportit sanoivat.

Aasian suurin moniomaisuudenhoitaja PAG on lainannut kiinteistökehittäjille viimeisten neljän vuoden aikana noin 1,3 miljardia dollaria, josta 90 prosenttia oli viimeisten kahden vuoden aikana, fe oli raportoinut aiemmin.

Aiemmin tänä vuonna PAG teki yhteistyötä Shapoorji Pallonji Real estate, Indiabulls Housing Finance ja Lokhandwala Kataria Constructionsin kanssa Minervan luksusprojektin elvyttämiseksi Etelä-Mumbaissa, joka oli stressaantunut kiinteistö.

Viime vuonna se lainasi 900 miljoonaa ruplaa Elan-konsernille hankinta- ja kasvutarkoituksiin. Se hallinnoi pääomaa lähes 300 institutionaalisen rahastosijoittajan puolesta ja hallinnoi yli 50 miljardin dollarin omaisuutta.

Toinen maailmanlaajuinen sijoittaja Varde Partners on lainannut noin 750 miljoonaa rupiaa Hyderabadissa toimivalle kehittäjälle Phoenix Groupille mezanniinivelkakaupan kautta, sanoivat lähteet. Rahat käytettäisiin rakentamiseen, lähteet sanoivat ja lisäsivät, että kehittäjä muuttaa erityistalousvyöhykehankkeen ei-SEZ:ksi ja pankit eivät saa lainata, jos lainan tarkoitusta muutetaan, joten kyseessä on lainaaminen yksityiseltä lainanantajalta. .

Yhdysvaltalainen Varde Partners lyö vetoa Intiasta. Viime vuoden lopulla sen toimitusjohtaja Sandeep Chandak sanoi, että yritys aikoo investoida 800–1 miljardiin dollariin kuudesta kahdeksaan sopimukseen. Viime vuonna se lainasi 440 miljoonaa rupiaa Delhissä sijaitsevalle kehittäjä Omaxelle ja 400 miljoonaa rupiaa Chennaissa sijaitsevalle Casagrandille maapalstojen ostamiseen.

Asiantuntijoiden mukaan globaalit sijoittajat käyttävät hyväkseen IL&FS:n kriisin jälkeen kasvanutta luottojen kysyntää. Muut kuin pankkilainanantajat hidastivat lainaamista kiinteistökehittäjille taseen puhdistamiseksi ja likviditeetin lisäämiseksi.

Anarock Capitalin toiminnanjohtaja Vishal Shrivastava sanoi, että kotimaisten pelaajien pääoman saanti on edelleen rajoitettua, eikä NBFC:n lainoissa ole havaittu merkittävää heikkenemistä viimeisten kolmen tai neljän vuoden aikana IL&FS-kriisin jälkeen vuonna 2018.

”Lisäksi syyskuun 2022 jälkeen NBFC ei saa lainata ennakkohyväksymiskuluja varten. Kaikki tämä johtaa siihen, että maailmanlaajuiset rahastot ovat käytettävissä vain sellaiselle rahoitukselle, Shrivastava sanoi.

Hän sanoi, että korot ovat yleisesti nousseet maailmanlaajuisesti viimeisten 12-15 kuukauden aikana. ”Yhdysvaltalaisten Fed-korkojen pyöriessä 5 %:n tuntumassa, yhdysvaltalaiset sijoitukset tuottavat 10-11 % tuottoa. On vain järkevää odottaa 15 prosentin dollarin tuottoa Intiassa, mikä johtaa 19-20 prosentin IRR:ään (sisäiseen tuottoprosenttiin) kehittäjille”, hän sanoi.

Hän sanoi, että luottojen kysyntä on edelleen vahvaa, koska pankit ja NBFC:t kohtaavat monia rajoituksia kiinteistöjen luotonannossa.

Samankaltaiset artikkelit