Miten koulutuslainat voivat auttaa korkea-asteen koulutuksen saavuttamisessa?

Study In US, Indian students, American universities, study destination, education

Koulutus on portti turvalliseen ja vauraaseen elämään. Etenkin korkeakoulutus, koska se antaa paljon enemmän uravaihtoehtoja. Myös hallitus on määritellyt tämän maan kasvun ensisijaiseksi tavoitteeksi ja asettanut tavoitteeksi nostaa korkeakoulutuksen bruttoosuutta (GER) 27 prosentista 50 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä.

Yleisesti ottaen korkeakoulutuksen kustannukset nousevat joka vuosi. Jos uskotaan, että lapsen koulutukseen panostus tuo parhaan tuoton sijoitukselle, olisiko oikein evätä pääsy hyvään instituuttiin vain siksi, että maksu ei ollut rajoissa? Eikö ole järkevää ottaa opintolainaa ja varmistaa paras mahdollinen koulutus? Toinen skenaario olisi, että vanhemmilla saattaa olla rahaa koulutuksen rahoittamiseen, mutta kertakorvaus etukäteen ei ehkä ole optimaalinen. Opintolaina voi jälleen olla erittäin kätevä vaihtoehto.

Intian keskuspankin mukaan Raportti pankkitoiminnan trendistä ja edistymisestä Intiassa 2022–2023ei-pankkirahoitusyhtiöt (NBFC:t) maksoivat koulutuslainoja 25 352 miljoonaa rupiaa, mikä on 79 prosenttia enemmän kuin vuonna 2022 14 162 miljoonaa rupiaa.

Toisessa luokituslaitos CARE:n helmikuussa 2023 julkaisemassa raportissa NBFC:t lähes kaksinkertaisti markkinaosuutensa vähittäiskoulutuslainoissa 18,6 prosenttiin syyskuussa 2022 9,9 prosentista syyskuussa 2020 – se on kaksi vuotta. Saman ajanjakson aikana CARE-luokiteltujen NBFC-yhtiöiden hallinnoitavat vähittäiskoulutuslainavarat (AUM) kasvoivat 17 877 miljardiin rupiaan syyskuussa 2022 syyskuun 2020 7 738 miljoonasta rupiasta.

Vaikka suuri osa näistä lainoista liittyi opiskeluohjelmiin ulkomailla, nämä luvut osoittavat suuren koulutuslainojen halun maassa.

Koulutuslainan käyttäminen korkea-asteen opintoihin on länsimaissa melko yleistä; trendi on vain saavuttamassa Intiassa. Yleensä koulutuslaina auttaa kuromaan umpeen opiskelijan käytettävissä olevien taloudellisten resurssien ja koulutuskurssien suorittamiseen tarvittavien resurssien välillä. Koulutuslainan käyttämisen välitön hyöty on mahdollisuus maksaa lukukausimaksut, ruoka, majoitusmaksu, kirjat, kannettavat tietokoneet ja muut oheiskulut.

Monet Study Abroad -yleisöä palvelevat lainanantajat maksavat täyden lukukausimaksun, jolloin opiskelija voi keskittyä täysin opintoihin murehtimatta muista asioista. Jotkut lainanantajat kuitenkin maksavat suuren osan kustannuksista. Se riippuu kurssia tarjoavasta yliopistosta/laitoksesta, opiskelijaprofiilista (yhdenmukainen suoritus vuosien varrella voi olla ratkaiseva), kurssin työnäkymistä ja globaalista talousskenaariosta – odotettavissa oleva taantuma pian tai koronnosto voivat olla juhlijoukkoja. Jotkut opiskelijat hakevat stipendejä tai assistentteja opiskelupaikalla, mikä voi lisätä mahdollisuuksia saada hyvin palkattu työ ja pystyä maksamaan laina ennemmin tai myöhemmin.

Intiassa pankit keskittyvät enemmän johtaviin korkeakouluihin, jotka tarjoavat jatko-ohjelmia. Peruskurssien, ammatillisten kurssien tai ammatillisen koulutuksen kursseille ei ole tarjolla kovin montaa pankkivaihtoehtoa. Näitä ovat tyypillisesti uudempien NBFC- tai fintech-yhtiöiden tarjoamat alhaisemmat liput, lyhyemmät laina-ajat. Useimmissa tapauksissa moratorio ei myöskään ole osa rakennetta ja EMI alkaa välittömästi. Opiskelijoille, joilla ei ole tulovirtaa, on mahdollisuus pyytää vanhempiaan allekirjoittamaan lainasopimus.

Tehdessään tutkimusta oikeanlaista kurssia varten on luonnollista, että opiskelija viettää suurimman osan ajasta kurssivaihtoehtojen ja sen sisääntuloprosessin tutkimiseen. Vasta sisäänpääsyn jälkeen painopiste siirtyy yhtäkkiä rahojen järjestämiseen maksujen maksamiseen. Tietyssä mielessä lainan ottaminen on enemmänkin jälkikäteen. Tästä syystä ne lainanantajat, jotka pystyvät kääntämään lainaehdotuksen nopeasti, ovat opiskelijoiden ja oppilaitosten suosimia. Kun kaikki asiaankuuluvat asiakirjat KYC:tä, tuloja jne. varten on järjestetty oikein, auttaa joku saamaan lainan nopeasti. Mikään ei kuitenkaan ole lähellä hyvää luottohistoriaa, koska se on tärkeää lainan hyväksymisen kannalta. Sanomattakin on selvää, että lainanottajan tulee noudattaa riittävää varovaisuutta muun muassa lainojen korkojen ja pienellä tekstillä.

Koulutuslainat avaavat valtavan ikkunan huipputason työmahdollisuuksien muodossa opiskelijoille, jotka eivät normaalisti osannut edes haaveilla siitä. Tällainen laina voi viedä heidät kokonaan uuteen liigaan, mikä merkitsee merkittävää muutosta heidän elämässään.

Samankaltaiset artikkelit