Venäjän öljyn tuonti Intiasta putosi elokuussa seitsemän kuukauden alimmilleen

imports of Russian oil, imports of Russian crude oil, imports of UAE oil,

Intian halvan venäläisen öljyn tuonti putosi alhaisimmalle tasolle seitsemään kuukauteen elokuussa, kun monsuunisateet vaimensivat kysyntää, alan tiedot osoittivat. Maailman kolmanneksi suurin öljynkuluttaja vähensi tuontia Venäjältä elokuussa kolmatta kuukautta peräkkäin. Se vei Venäjältä elokuussa 1,46 miljoonaa tynnyriä päivässä, kun se edelliskuussa ostettiin 1,91 miljoonaan tynnyriin, energiarahtiseuranta Vortexan tietojen mukaan.

Intialaiset jalostajat leikkasivat myös tuontia Irakista, joka on toinen suurin toimittaja, 866 000 barreliin päivässä 891 000 barrelista päivässä. Osa näistä määristä korvattiin Saudi-Arabiasta tulevan tuonnin lyhyellä nousulla, joka hyppäsi 820 000 tynnyriin heinäkuun 484 000 bardista, tiedot osoittivat.

Alle 1 prosentin markkinaosuus Intian tuontikorista ennen Venäjän ja Ukrainan välisen konfliktin alkua viime vuoden helmikuussa, Venäjän osuus Intian tuonnista saavutti huippunsa, noin 2 miljoonaa barrelia päivässä toukokuussa, kun jalostajat kilpailivat voimakkaasti alennuksista. lähetykset.

Moskovan hyökkäyksen Ukrainaan viime vuoden helmikuussa jälkeen eurooppalaiset ostajat ja jotkut Aasiassa, kuten Japanissa, sanktioivat ja karsivat venäläistä öljyä. Tämä johti siihen, että venäläinen Urals-raakaöljy vaihdettiin Brent-raakaöljyyn (maailmanlaajuinen vertailuindeksi) verrattuna. Venäläisen Urals-laadun alennus on kuitenkin kaventunut viime vuoden puolivälin noin 30 dollarista tynnyriltä alle 10 dollariin tynnyriltä.

Intialaiset jalostajat, jotka muuntavat maan alta louhitun raakaöljyn valmiiksi tuotteiksi, kuten bensiiniksi ja dieseliksi, ovat nyt Venäjän öljyn suurimpia ostajia, kun Kiinan tuonti on loppunut ajoneuvojen massiivisen sähköistyksen ja heikon talouden kysyntäongelmien vuoksi.

Intialaiset jalostajat lisäsivät ostojaan alle 2 prosentista kaikista ostoistaan ​​Ukrainan sotaa edeltäneenä aikana 33 prosenttiin saadakseen alennettua öljyä. Myös Intian öljyntuonti Yhdistyneistä arabiemiirikunnista laski elokuussa 273 000 barrelia päivässä edellisen kuun 290 000 barreliasta. Ostot Yhdysvalloista laskivat myös 160 000 bardilla heinäkuun 219 000 tynnyristä päivässä.

Intian raakaöljyn kokonaistuonti, joka laski elokuussa 7 prosenttia 4,35 miljoonaan tynnyriin päivässä, todennäköisesti piristyy lokakuusta lähtien, kun tuotteiden kysyntä kiihtyy viimeisellä neljänneksellä.

”Monet intialaiset jalostamot ovat suunnitelleet huoltotoimenpiteitä syys-marraskuulle, mikä saattaa rajoittaa niiden raakaöljyn tuontia. Mutta juhlallisen kysynnän neljännellä vuosineljänneksellä odotetaan lisäävän kotimaista kysyntää, mikä yhdistettynä vahvaan vientimarginaaliin, Intian raakaöljyn tuonnin odotetaan kasvavan loppuvuoden ajan”, sanoi Vortexan Aasian ja Tyynenmeren analyysipäällikkö Serena Huang.

Intian tuonti Irakista on pysynyt elokuussa suhteellisen tasaisena kuukausitasolla, kun taas tuonti Saudi-Arabiasta on lisääntynyt yli 55 prosenttia.

”Jalostamot ovat lisänneet tuontia Saudi-Arabiasta voimakkaiden jalostamoiden ja Venäjän jalostamoiden supistumisen myötä. Kun otetaan huomioon tiukat raakaöljyn toimitukset Saudi-Arabiasta, jää nähtäväksi, voidaanko tuonti Saudi-Arabiasta ylläpitää tällä tasolla, hän lisäsi. Ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan viime vuoden helmikuussa Intia oli pieni venäläisen raakaöljyn tuoja, ja se osti noin 44 500 barrelia päivässä (bpd) 12 kuukauden ja helmikuun 2022 välisenä aikana.

Samankaltaiset artikkelit