Kulta uhkaa epävakautta keskellä Fedin varovaista kantaa koronleikkauksiin ja tuleviin työtietoihin; Geopoliittiset tekijät keskeisessä roolissa – CaFE Invest News

Gold faces volatility amidst Fed's cautious stance on rate cuts and upcoming job data; Geopolitical factors to play key role

Kulta nousi tällä viikolla vaatimattomalla tavalla, ja myyntipaineita ilmaantui Yhdysvaltojen kokouspöytäkirjojen julkaisemisen jälkeen. Pöytäkirjassa todettiin, että vaikka korot laskevatkin, Federal Reserve ei vieläkään kiirehdi keventämään rahapolitiikkaa lähiaikoina. Useat jäsenet huomauttivat, että olosuhteet saattavat oikeuttaa tavoitealueen pitämisen nykyisessä arvossaan pidempään kuin he tällä hetkellä ennakoivat.

Tällä hetkellä keskuspankki on ilmoittanut kolmesta mahdollisesta koronlaskusta tänä vuonna, kun taas CME FedWatch Tool näyttää markkinoiden näkevän Fed Fundsin koron laskevan alle 4,00 % vuoden loppuun mennessä. Markkinat olivat puolestaan ​​liian optimistisia maaliskuun koronlaskua kohtaan, ja siksi näimme keskiviikkona myyntipaineita sekä kullassa että hopeassa. Se oli suurin pudotus kolmeen viikkoon.

Kasvavan valtionvelan, geopoliittisen epävarmuuden ja muuttuvien globalisaatiotrendien odotetaan tukevan pitkän aikavälin inflaatiota, mikä on edullista kullalle. Toinen kullan hintaa vuonna 2024 tukeva tekijä on keskuspankkien vahvan kysynnän jatkuminen. Lisääntyneet geopoliittiset jännitteet lisäävät painetta Yhdysvaltain dollariin maailman varantovaluuttana, mikä tekee kullasta houkuttelevan rahametallin.

Torstaina kulta ja hopea käyvät kauppaa tasaisesti, vaikka emme ole nähneet rallia dollariindeksin heikkenemisestä huolimatta. Se saattaa johtua siitä, että markkinat odottavat Non-Farmin palkkatietoja perjantaina.

Raportin tärkeimpien maatalouden ulkopuolisten työpaikkojen määrän odotetaan olevan 170 000, ja sitä verrataan marraskuun raportin 199 000 kasvuun. Eilen Yhdysvaltain ADP:n joulukuun työllisyysraportti osoitti odotettua suuremman 164 000:n kasvun verrattuna odotuksiin 130 000:lla. Markkinat eivät reagoineet uutiseen.

Torstain odotettua vahvemmat työllisyystiedot tarkoittavat, että keskuspankilla ei ole kiirettä laskea korkoja, minkä vuoksi olemme nähneet negatiivisia reaktioita kullassa ja hopeassa. MCX:ssä kulta näyttää haavoittuvalta äskettäisen huipun 63821 jälkeen.

Vahva karhukynttilä 3.1. näyttää pitkää purkamista, mutta kultahänneillä on myös reunaa sen päivän alimpana eli 62418 ei ole rikottu. Seuraavana päivänä näimme hintakehitystä suuren punaisen kynttilän sisällä 3. tammikuuta, mikä osoitti hintojen konsolidoitumista.

Mahdollisen laskevan trendin odotetaan olevan alimman 62418 alapuolella. Suosittelemme ottamaan lyhyen position tämän tason alapuolelle, jotta odotettu laskeva tavoite on 61900 ja stoploss 62700.

Samankaltaiset artikkelit