CBDC:t voivat suorittaa rajat ylittäviä maksuja nopeammin, halvemmin ja turvallisemmin: Das

RBI news, RBI economy news, financial express RBI, RBI MPC meeting, 44th MPC meeting, MPC meeting latest news

Rajat ylittävien maksujen helpottaminen on Intian G20-puheenjohtajuuden painopistealue, ja keskuspankkien digitaalisten valuuttojen (CBDC) käyttöönotto maailmanlaajuisissa pankeissa voisi tehdä tällaisista maksutapahtumista nopeampia, halvempia ja turvallisempia, sanoo Intian keskuspankin (RBI) pääjohtaja Shaktikanta. Das sanoi G20 Tech Sprint -finaalissa, joka pidettiin täällä tänään.

”Toistaiseksi saavutetusta edistyksestä huolimatta nykyisten rajat ylittävien maksujen tärkeimmät haasteet ovat edelleen korkeat kustannukset, alhainen nopeus, rajoitettu saatavuus ja riittämätön läpinäkyvyys”, Das sanoi ja lisäsi, että nopeampi, halvempi, avoimempi ja kattavampi rajat ylittävä maksu. maksupalvelut tarjoaisivat laajaa hyötyä yksilöille ja talouksille maailmanlaajuisesti. Se tukee myös talouskasvua, kansainvälistä kauppaa ja taloudellista osallisuutta.

Das sanoi, että useat keskuspankit maailmanlaajuisesti harkitsevat CBDC:n käyttöönottoa ja ottavat askeleita siihen suuntaan. Intia on yksi harvoista maista, jotka ovat käynnistäneet CBDC-pilotteja sekä tukku- että vähittäiskaupassa. Hitaasti, Das sanoi, pilottia laajennetaan useammille pankeille, kaupungeille, ihmisille ja käyttötapauksille.

”Tuottamamme empiiriset tiedot vaikuttaisivat pitkälle politiikan ja tulevan toimintatavan muotoilussa. Uskon, että CBDC:t voivat välittömän maksutoiminnon ansiosta olla tärkeässä roolissa rajat ylittävien maksujen tekemisessä halvempia, nopeampia ja turvallisempia”, kuvernööri sanoi.

Intian keskuspankki (RBI) oli käynnistänyt CBDC-pilottiohjelman loppuvuodesta 2022. Puhuessaan tänään G20-teknologiasprinttitapahtuman yhteydessä RBI:n varakuvernööri T Rabi Sankar sanoi, että pankit ovat matkalla rekisteröimään vähintään miljoona CBDC-tapahtumaa. päivässä kuluvan kalenterivuoden loppuun mennessä. Heinäkuussa Sankar kertoi noin 5 000 CBDC-vähittäiskaupan tapahtuvan joka päivä.

Edistääkseen CBDC-maksujen käyttöönottoa kahdeksan pankkia on tähän mennessä ottanut käyttöön Unified Payments Interface (UPI) QR-koodin toimivuuden CBDC-maksujen kanssa. Näitä lainanantajia ovat State Bank of India, Bank of Baroda, Canara Bank, HDFC Bank, Axis Bank, Kotak Mahindra Bank, IDFC First Bank ja YES Bank.

Lisäksi kuvernööri Das sanoi, että UPI on ollut ”pelin muuttaja” Intian digitaalisten maksujen ekosysteemille, sillä pelkästään elokuussa rekisteröitiin yli 10 miljardia UPI-tapahtumaa. Nykyään yli 70 mobiilisovellusta ja yli 50 miljoonaa kauppiasta hyväksyvät UPI-maksut, hän lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit