Toisen vuosineljänneksen BKT-luvut voivat yllättää noususuhdanteessa: RBI:n kuvernööri – Banking & Finance News

RBI, Reserve Bank of India, banking news, financial express

Intian keskuspankin (RBI) pääjohtaja Shaktikanta Das sanoi tiistaina, että toisen vuosineljänneksen bruttokansantuotteen (BKT) lukujen odotetaan yllättävän kaikki ylösalaisin. Keskuspankki oli aiemmin arvioinut BKT:n kasvavan 6,5 % kuluvan tilikauden toisella neljänneksellä.

Puhuessaan Business Standardin järjestämässä tilaisuudessa kuvernööri sanoi, että geopolitiikka muodostaa suurimman riskin kasvulle ei vain Intialle, vaan koko maailmalle, mutta maa on muita paremmassa asemassa selviytymään tällaisista riskeistä. Optimismi, hän sanoi, johtuu ”muutamista varhaisista tietopisteistä”.

Kuvernööri kutsui Intian valtion arvopaperien sisällyttämistä JP Morganin kehittyvien markkinoiden indeksiin luottamuslauseeksi Intian taloutta ja rahoitusmarkkinoita kohtaan.

Pääjohtaja hälvensi varojen ulosvirtausta koskevia huolia ja sanoi, että keskuspankilla on hyvät valmiudet käsitellä ulos- ja sisäänvirtauksia. ”Viime vuonna, kun ulosvirtauksia tapahtui Ukrainan sodan jälkeen, ne hoidettiin saumattomasti. Myös, kun sisäänvirtauksia tapahtui ennen sotaa, hyödynsimme tilaisuutta kasvattaa varantojamme, hän sanoi.

Kuvernööri sanoi myös, että RBI tarkastelee pankkien korkeaa poistumisastetta ja sanoi, että lainanantajien tulisi rakentaa ydintiimi, joka pysyy sen mukana pitkällä aikavälillä. Yksityispankkien korkeiden palkkioiden sääntelemisestä hän sanoi, että RBI ei puutu yksityispankkiirien korvauksiin kiinteän ja muuttuvan palkkasuhteen asettamisen lisäksi.

Hän toisti huolensa kryptovaluutoista ja kutsui niitä vakavaksi uhkaksi kaikkien maiden, erityisesti kehittyvien markkinatalouksien, rahoitusvakaudelle. ”En ole vielä löytänyt uskottavaa selitystä siitä, mitä suurempaa tarkoitusta kryptovaluutat palvelevat. Mitä kryptot voivat tehdä, mitä keskuspankkien digitaaliset valuutat eivät voi tehdä?” sanoi kuvernööri.

Rupian kansainvälistymisestä kuvernööri sanoi, että se on prosessi ja rupian rooli maailmankaupassa nousee vähitellen Intian talouden koon kasvaessa.

Intian pankkisektorin ja muiden kuin pankkialan rahoitusyhtiöiden tilasta keskusteltuaan Das sanoi, että molemmat ovat tällä hetkellä vahvoja ja terveitä sekä kokonais- että yksilötasolla. Hän selitti tämän vakauden keskittymisen hyvään hallintotapaan ja korosti, että taustalla olevat talousluvut eivät saa peittää peruspuutteita. Hän korosti RBI:n sitoutumista työskentelemään pankkien kanssa ongelmien ratkaisemiseksi ja niiden vakauden ylläpitämiseksi. Hän mainitsi myös, että RBI kiinnittää erityistä huomiota pankkien IT-järjestelmiin ja kannustaa korjaaviin toimenpiteisiin tarvittaessa.

Samankaltaiset artikkelit