Bajaj Allianz Life Mid Cap -indeksirahasto NFO käynnistetty – Pitäisikö sinun sijoittaa?

Bajaj Allianz Life Mid Cap Index Fund NFO Launched – Should you invest?

Bajaj Allianz Life, yksi johtavista yksityishenkivakuutusyhtiöistä, on käynnistänyt Bajaj Allianz Life Mid Cap -indeksirahaston NFO:n. Tämä rahasto on suunniteltu hyödyntämään mid cap -osakkeiden tarjoamat kasvumahdollisuudet keskittyen tarjoamaan sijoittajille pääoman arvonnousua. Sen tavoitteena on tuottaa tuottoa sijoittamalla Nifty Midcap 150 -indeksin osatekijöihin. Bajaj Allianz Life Mid Cap -indeksirahaston NFO-kausi päättyy 28.11.2023.

Yhtiön mukaan sijoittaminen Bajaj Allianz Life Mid Cap -indeksirahastoon tarjoaa useita pakottavia syitä. Ensinnäkin se pyrkii tarjoamaan sijoittajille mahdollisuuden pääoman arvonnousuun keskittymällä strategisesti korkeammasta kasvupotentiaalistaan ​​tunnettuihin keskisuuriin osakkeisiin. Rahasto on hyvin hajautettu sijoittamalla laajaan valikoimaan Nifty Midcap 150 -indeksin osakkeita, mikä hajauttaa riskiä eri sektoreille ja yrityksille.

Se on myös läpinäkyvyyttä, koska se on indeksirahasto, ja sijoittajat voivat helposti seurata rahaston salkkua ja kehitystä.

Bajaj Allianz Henkivakuutuksen sijoitusjohtaja Sampath Reddy kommentoi julkaisua: ”Historialliset tiedot osoittavat, että keskisuurten yhtiöiden indeksit ovat auttaneet sijoittajien varallisuuden luomisessa pitkällä aikavälillä ja onnistuneet ylittämään suurten yhtiöiden indeksit huomattava marginaali. Syyskuun 2023 loppuun mennessä Nifty Midcap 150 -indeksi on tuottanut 21,2 % (CAGR) 10 vuoden aikana, kun taas Nifty 50 -indeksi on tuottanut 13,1 % (CAGR) samalla ajanjaksolla.

”Siksi sijoittajat ymmärtävät tarpeen hajauttaa salkkuaan ja olla alttiita erilaisille markkina-arvosegmenteille riskiprofiilinsa ja sijoitushorisonttinsa mukaan. Tämän rahaston käynnistäminen heijastaa sitoutumistamme tarjota sijoitusratkaisuja, jotka vastaavat asiakkaidemme kehittyviä elämäntavoitteita”, hän lisäsi.

Intia jatkaa vahvaa talouskasvua ja on tällä hetkellä maailman viidenneksi suurin talous, jolla on potentiaalia nousta kolmanneksi suurimmaksi taloudeksi vuonna 28 (IMF:n ennusteiden mukaan*). Intian markkinat ovat olleet pitkällä aikavälillä yksi maailman parhaiten suoriutuvista markkinoista.

Keskikokoisiin osakkeisiin sijoittajien tulee kuitenkin huomioida, että ne ovat alttiina korkeammalle markkinariskille ja volatiliteelle. Siksi midcap-indeksirahasto sopii paremmin sijoittajille, joilla on korkeampi riskinottohalu ja pidempi sijoitushorisontti.

Historialliset tiedot osoittavat, että keskisuurten yhtiöiden indekseillä on yleensä taipumus menestyä paremmin härkämarkkinoilla, ja niillä on taipumus olla heikompi tai näkee suhteellisen korkeamman laskun (laskennan riski) markkinoiden korjausten aikana.

Samankaltaiset artikkelit