Myyty esi-isien omaisuus? Tutustu pysäköintiin tai myyntitulojen sijoittamiseen verojen säästämiseksi

How to save tax on sale of ancestral property

Asunnon myynti on iso tehtävä. Sinun ei tarvitse vain työskennellä kovasti löytääksesi oikean ostajan oikeaan hintaan, vaan myös etsiä tapoja pysäköidä tai sijoittaa myyntitulot säästääksesi pääomatuloveroa. Esimerkiksi Ashok Kumar kertoi meille äskettäin, että hän myi esivanhempiensa omaisuutensa heinäkuussa 2023 ja haluaa sijoittaa myynnistä saamansa summan asuntoon säästääkseen myyntivoittoveroa.

Ashok ei kuitenkaan ole tällä hetkellä varma, minkä kiinteistön ostaa. Joten hän haluaa pysäköidä myyntitulot pankkiin joksikin aikaa, mutta hän ei taaskaan ole varma siitä, mikä pankki hänen pitäisi pysäköidä myyntitulot. Lisäksi hän haluaa tietää, tuleeko hän oikeutettua saamaan korkoa pankkiin pysäköityyn summaan ja onko muita tapoja säästää myyntivoittoveroa kuin obligaatioihin sijoittaminen.

”Olen myynyt esivanhempieni kiinteistön heinäkuussa 2023. Haluan sijoittaa asuntoon säästääkseni myyntivoittoveroa. Joten haluan pysäköidä rahat jonkin aikaa, kunnes päätän kiinteistön, jonka haluan ostaa. Kerro ystävällisesti, mihin pankkiin voin pysäköidä varat, kunnes uusi omaisuus on ostettu. Lisäksi saanko tälle summalle korkoa? Ehdota myös muita tapoja säästää pääomatuloveroa kuin joukkovelkakirjalainoihin sijoittamista”, Ashok sanoi FE Moneylle lähetetyssä sähköpostissa.

Olettaen, että myytyä esivanhempien omaisuutta on käytetty asumiseen ja siitä on syntynyt pitkäaikaista myyntivoittoa, tuloverolaissa sallitaan verovelvollisen ostaa toinen asuntokiinteistö kahden vuoden kuluessa tai rakentaa uusi omakotitalo kolmen vuoden kuluessa luovutuspäivästä. siirtää.

Rahat voidaan tallettaa pankkiin Capital Gains Deposit Account Scheme (CGAS) -järjestelmän mukaisesti. Olennaista on kuitenkin, että summa sijoitetaan ennen tuloveroilmoituksen (ITR) jättämistä eli 31. heinäkuuta mennessä.

Mikäli CGAS-sijoitusta ei käytetä kokonaan tai osittain talon hankintaan/rakentamiseen yllämainituissa aikatauluissa, niin talletettu summa käsitellään tulona sinä vuonna, jona kolmen vuoden ajanjakson luovutuspäivästä on kulunut. omaisuus vanhenee. Lisäksi veronmaksajalla olisi oikeus nostaa määrä CGAS-järjestelmästä.

Esivanhempien kiinteistöjen myyntituotot voidaan tallettaa kaikkiin julkisen sektorin pankkien konttoreihin (paitsi maaseutukonttoreihin). Kyllä, olet oikeutettu korkoon CGAS-järjestelmän mukaisesti talletetulle summalle.

Veronmaksajat voivat säästää pitkän aikavälin myyntivoittoja joko sijoittamalla toiseen asuntoon tai sijoittamalla joukkovelkakirjalainoihin.

Oletamme, että esivanhempien omaisuus, johon tässä viitataan, oli asuinkiinteistö. Tuloverolain (ITA) 54 pykälän mukaan yksityishenkilö saa pysäköidä myyntitulot asuintalokiinteistön myynnin perusteella vuoden 1988 pääomatulotilijärjestelmän (”järjestelmä”) mukaisesti ennen palautuksen toimittamista. tuloista ja joka tapauksessa viimeistään eräpäivänä ITA:n 139 §:n 1 momentin mukaisen alkuperäisen tuloilmoituksen toimittamiseen (yleensä verotusvuoden 31. heinäkuuta).

Tämän järjestelmän mukaisesti näin talletettu summa katsotaan uuden omaisuuden kustannuksiksi, ja se on kelpoinen ITA:n pykälän 54 mukaisen vapautuksen hakemiseen. Jos tämän järjestelmän nojalla talletettua määrää ei kuitenkaan käytetä kokonaan tai osittain uuden talon omaisuuden hankintaan tai rakentamiseen määrätyn ajan kuluessa, tällainen käyttämätön määrä on veronalainen edellisenä vuonna, jona ajanjakso. kolmen vuoden kuluttua alkuperäisen omaisuuden luovutuspäivästä vanhenee, ja sinulla on oikeus nostaa käyttämätön määrä Järjestelmän mukaisesti.

On syytä huomata, että 54 §:n mukaisen vapautuksen enimmäismäärä on 10 miljoonaa ruplaa.

Voit avata pääomatulon pankkitilin missä tahansa hallituksen ilmoittamassa pankissa, jotka ovat tyypillisesti aikataulutettuja pankkeja, kuten Intian valtionpankki. Lisäksi sinulla olisi myös oikeus saada korkoa sellaiselle talletussummalle Intian keskuspankin ajoittain ilmoittamien korkojen mukaisesti.

Korkotaso voidaan vahvistaa vastaavissa pankeissa ennen summan tallettamista tämän järjestelmän mukaisesti. Olettaen, että olet siirtänyt asuinkiinteistön, voit säästää veroa sijoittamalla toiseen asuintalokiinteistöön Intiassa pykälän 54 mukaisesti säädetyssä määräajassa tai sijoittamalla ITA:n pykälän 54EC mukaisiin joukkovelkakirjoihin.

Onko sinulla asuntolaina-, kiinteistö-, tulovero- tai muita henkilökohtaiseen talouteen liittyviä kysymyksiä? Kirjoita osoitteeseen fe.money@financialexpress.com. Saamme henkilökohtaisen talouden asiantuntijoilta vastaukset asiaankuuluviin kysymyksiin.

Samankaltaiset artikkelit