Keskikokoiset, pienikokoiset promoottorit ansaitsevat rahaa rallissa

market valuation, market valuation news, top market valuation, mcap, market capitalisation,

Järjestäjät jatkavat lunastamista rallissa keskisuurten ja pienten yhtiöiden indekseillä, ja osakkeita on myyty yhteensä 14 663 rupian arvosta heinäkuusta tähän päivään asti.

Tiedot osoittavat, että niistä 124 yrityksestä, joissa promoottorit päättivät purkaa panoksensa, vain kolme oli suuria yhtiöitä – nimittäin DLF, Info Edge ja Pidilite Industries. Kaikki loput sisälsivät nimiä keskisuurten ja pienten yhtiöiden segmenteistä.

Ja hyvästä syystä. Heinäkuusta lähtien BSE:n keskisuurten ja pienten yhtiöiden indeksit ovat nousseet 13 % ja 16 %. Vertailun vuoksi vertailuindeksi Sensex nousi vain 4,8 % syyskuun 15. päivään.

Tietojen mukaan vain kolme yritystä teki yli 1 000 000 rupian kauppoja. Promoters of Coforge, Hulst BV (omistaja Barings Private Equity Asia), oli suurin rahoittaja, koska se myi koko osuutensa 7 684 miljoonan rupiaa, jota seurasivat Rail Vikas Nigam ja DLF-promoottorit, jotka myivät osakkeita 1 367 miljoonan ja 1 083 miljoonan rupian arvosta. vastaavasti.

Promoottorien tällä vuosineljänneksellä keräämä summa on jopa suurempi kuin huhti-kesäkuun vuosineljänneksen kehitys, jonka aikana 148 yrityksen promoottorit luovuttivat osakkeita 13 100 miljoonan rupian arvosta.

Viisi suurinta yritystä, jotka myivät osuuden kyseisellä vuosineljänneksellä, olivat R Systems International, Coforge, TD Power Systems ja Easy Trip Planners. Huhti-kesäkuun välisenä aikana keskisuurten yhtiöiden indeksi nousi 19,5 % ja pienten yhtiöiden indeksi 21 % verrattuna Sensexin 9,7 % nousuun.

24:llä tilikaudella Sensex on tuottanut 15 prosenttia. Vertailun vuoksi BSE MidCap- ja SmallCap-indeksit ovat tuottaneet 35 % ja 40 %.

”Early birds on tehnyt rahaa. Yksityissijoittajat ja HNI:t tekevät ostot laskujen ja markkinoiden vauhdin perusteella, eivät niinkään arvostuksen perusteella. Myös suurilla SIP-rahoilla istuvat keskikokoiset rahastot joutuvat sijoittamaan. Vauhti on selvästi paikallaan, ja se on älykäs liike, koska heillä on vihdoin mahdollisuus viedä rahaa kotiin”, markkina-analyytikko Ambareesh Baliga sanoi.

Hän huomautti, että vauhti saattaa vain jatkua, ja ennen suurta pudotusta voi olla vielä yksi ralli. Lisäksi promoottorit myyvät vain osan osuudestaan, mikä ei todennäköisesti aiheuta suurta hämmennystä sijoittajien keskuudessa.

”Olemme nähneet tulosparannuksia kaikilla taajuuksilla. Vaikka joissakin taskuissa on ollut nopea nousu, mikä saattaa johtaa kurssin korjaamiseen tulevina viikkoina tai kuukausina, markkinat ovat rakenteellisesti melko vakaat. Makrorakenne on vahva ja sen odotetaan pysyvän vahvana muutaman seuraavan vuoden ajan”, sanoi Pankaj Pandey, ICICI Directin tutkimusjohtaja.

Hän lisäsi, että vaikka jossain vaiheessa voidaan havaita huomattava korjaus tai yksittäisten osakkeiden ylitys ja sitten romahdus, markkinoilla ei ole suurta syytä huoleen.

Vaikka myynti on kasvanut neljännesvuosittain, tällä vuosineljänneksellä ei ollut merkittävää kauppaa, jossa promoottorit olisivat ostaneet yritystensä osakkeita. Oli 106 yritystä, joissa promoottorit ostivat omia osakkeitaan, yhteensä vain 865 miljoonalla rupialla. Kuitenkin vain kolme yritystä osti yli 100 miljoonan rupian osakkeita, joista kaksi oli Adani-konsernin yksiköitä.

Adani-konsernin yritysten osakekurssit ovat kuitenkin olleet paineen alla vuoden alusta. Tämä on saattanut saada promoottorit tekemään niin.

Samankaltaiset artikkelit