Intia raportoi vahvasta BKT:n kasvusta – CaFE Invest News

Dollar vs Rupee today

Rupia konsolidoitui kapealla vaihteluvälillä ja volatiliteetti pysyi alhaisena ennen helmikuussa julkaistua tärkeää RBI:n ja Fedin kokouspöytäkirjaa. Kotimaassa RBI:n kokouspöytäkirjat osoittivat, että kuvernööri toisti nykyisen politiikan etenevän oikeaan suuntaan kasvun pysyessä vakaana ja inflaation lähestyessä pankkien tavoitetta.

Markkinaosapuolet olivat varovaisia ​​ennen Intian tärkeää BKT-lukua, joka osoitti, että Intian talous kasvoi 8,4 % vuoden 2024 loka-joulukuun neljänneksellä, mikä on arviota 7,3 % parempi. Toisaalta tehdasteollisuus kasvoi 11,6 % ja maataloussektori 3,8 %.

Suhteellisen voimakas kasvu saattaa pitää RBI:n valppaana, kun se yrittää pudottaa inflaation 4 prosentin tavoitteeseensa. Reaktio rupiaan pysyi melko vaimeana jopa voimakkaan kasvuluvun jälkeen, mikä viittaa siihen, että volatiliteetti rajoittui aktiivisen RBI-intervention seurauksena.

Uusimmat RBI:n tiedot osoittivat, että valuuttavarannot jatkoivat kasvuaan ja lisäsivät viime viikolla vielä 2,98 miljardia dollaria ja reservit olivat 619,07 miljardia dollaria. Odotamme USDINR:n(Spot) käyvän kauppaa sivuttain ja noteeraavan välillä 82,80-83,20.

Dollariindeksi kävi tasaisesti Yhdysvaltojen sekalaisten talouslukujen taustalla. Dollarin kurssi oli viikon alussa vahvempi, vaikka tiedot osoittivat Yhdysvaltain talouskasvun viimeisellä neljänneksellä hidastuneen hieman, mutta sen koostumus oli paljon vahvempi kuin alun perin uskottiin.

BKT kasvoi 3,2 % vuotta aiemmasta ja tarkistettiin hieman alaspäin, kun kulutuskulut kasvoivat 3 %, mikä lisäsi BKT:n kasvua kaksi prosenttiyksikköä. Toisella puoliskolla dollari heikensi voittoja sen jälkeen, kun tiedot osoittivat, että Manufacturing PMI putosi helmikuussa 47,8:aan edellisen kuukauden 49,1:stä.

Tällä viikolla volatiliteetti saattaa pysyä korkealla sen jälkeen, kun muutama tärkeä talousluku on julkaistu Yhdysvalloista. Markkinatoimijat keskittyvät edelleen Yhdysvaltain työmarkkinatietoihin saadakseen lisänäkemystä dollariindeksiin. Keskitytään myös Fedin puheenjohtajan todistukseen, jonka mukaan mikä tahansa hassu lausunto pitää todennäköisesti dollarin tuen alemmilla tasoilla.

Samankaltaiset artikkelit