Värinät pienille, keskisuurille yhtiöille – Market News

Association of Mutual Funds of India, small mid cap funds, market, market news

Keskisuurten ja pienten yhtiöiden osakkeet menettivät enemmän jalansijaa tiistaina, koska huolet arvostusten muuttumisesta ”vaahtoavaksi” on saanut jotkut sijoittajat ottamaan riskin pois pöydältä. Myynti johtuu osittain viranomaishuolesta segmentin kuplasta ja Intian sijoitusrahastojen yhdistyksen (Amfi) antamasta ohjeesta sijoitusrahastoille suorittaa stressitestejä.

Kun BSE SmallCap -indeksi laski 2,11 %, BSE MidCap -indeksi laski 1,31 %. Kahden viimeisen istunnon aikana pienyhtiöiden mittari on laskenut 44 653:sta 42 831:een, mikä merkitsee noin 1 822 pisteen eli 4,08 prosentin pudotusta. Keskisuurten yhtiöiden indeksi on pudonnut 39 852:sta 39 238:aan, jolloin se on pudonnut 614 pistettä eli 1,54 % kahdessa päivässä.

Yli puolet 946-jäsenisen BSE Small Cap -indeksin yrityksistä on pudonnut 20 % viimeaikaisista huipuistaan.

Myös BSE:n IPO-indeksi laski tiistaina 2,9 %, ja yhtä lukuun ottamatta kaikki 69 osatekijää menettivät arvoaan. Uusien pörssiyhtiöiden suorituskykyä mittaava mittari on nyt menettänyt 5,02 % kahdessa viimeisessä istunnossa ja luovuttanut noin 10 % helmikuun huippunsa jälkeen.

Asiantuntijat viittaavat suhteellisen vakaampiin vertailuarvoihin – Nifty ja Sensex – sanoen, että raha siirtyy suurempiin osakkeisiin. Tiistaina Nifty sulki 0,01 % korkeammalla 22 336:ssa; Maanantaina se oli päättänyt istunnon 0,72 % laskuun 22 333:een.

Intian arvopaperi- ja pörssineuvoston puheenjohtaja Madhabi Puri Buch oli maanantaina ilmaissut huolensa siitä, että pienten ja keskisuurten yhtiöiden alueella on vaahtoa.

”Jotkut kutsuvat sitä kuplaksi”, Buch oli havainnut ja lisäsi, ettei ehkä ole tarkoituksenmukaista sallia tuota vaahtoa. Sääntelyviranomainen on ohjannut sijoitusrahastoja antamaan lisäselvityksiä ja maltillisia tuloja keskisuurten ja pienten yhtiöiden järjestelmiin.

Pienten ja keskisuurten yhtiöiden osakkeiden viimeisen vuoden aikana antamien hämmästyttävien tuottojen rohkaisemana yksityissijoittajat ovat jatkaneet vetoa näihin yrityksiin. ”He lyövät vetoa siitä, että vihjeitä jaetaan WhatsApp- ja Telegram-ryhmissä”, markkinoiden tarkkailija sanoi ja lisäsi, että pelätään jäämistä paitsi.

Asiantuntijat varoittavat, että piensijoittajat joutuvat toimijoiden asettamiin ansoihin. ”He käyttävät osakkeiden korkeampia hintoja lainatakseen lisää ja panostaakseen näihin kalliisiin osakkeisiin. Tämä on klassinen malli”, sanoi johtavan välitysliikkeen johtaja.

Amfi on pyytänyt sijoitusrahastoja suorittamaan stressitestejä kerran kahdessa viikossa ja julkistamaan tulokset 15. maaliskuuta alkaen. Harjoitus auttaisi arvioimaan, kuinka kauan positiosta poistumiseen kuluu heikolla markkinalla.

Sillä välin markkinoiden sääntelyviranomaisen huolen pk-osakkeiden manipuloinnista BSE:n pk-yritysten listautumisindeksi laski tiistaina 4,67 %, kun se oli laskenut päivän sisällä 5,71 %. Se on pudonnut 7,79 % kahden viimeisen istunnon aikana.

Samankaltaiset artikkelit