Sebi puolittaa listautumisajan 3 päivään sijoittajien ja liikkeeseenlaskijoiden hyödyksi

Sebi, IPO

Pääomamarkkinoiden sääntelyviranomainen Sebi puolitti keskiviikkona osakkeiden listautumisen määräajan pörssiin listautumisannin (IPO) sulkemisen jälkeen kolmeen päivään nykyisestä kuudesta päivästä.

Uusi listalleottoaikataulu on vapaaehtoinen kaikille julkisille liikkeille, jotka avautuvat 1. syyskuuta tai sen jälkeen, ja pakollinen kaikille 1. joulukuuta jälkeen tuleville liikkeille, Intian arvopaperi- ja pörssilautakunta (Sebi) sanoi kiertokirjeessä.

Listauksen ja osakkeiden kaupankäynnin aikataulujen lyhentäminen hyödyttää sekä liikkeeseenlaskijoita että sijoittajia. Liikkeeseenlaskijat pääsevät nopeammin käsiksi kerättyyn pääomaan, mikä helpottaa kaupankäyntiä ja sijoittajat saavat mahdollisuuden saada sijoituksensa varhaista luottoa ja likviditeettiä.

”Määritettyjen arvopaperien listalleottoaikaa julkisen liikkeeseenlaskun päätyttyä on päätetty lyhentää kolmeen työpäivään (T+3 päivää) nykyisen 6 työpäivän (T+6 päivää) vaatimuksen sijaan. ”T” on ongelman sulkemispäivä”, Sebi sanoi. Sääntelyviranomainen sanoi, että korvaus sijoittajille ASBA-sovellusrahojen vapauttamisen viivästymisestä lasketaan T+3 päivästä alkaen.

Sebi sanoi, että Registrar to an Issue suorittaa hakemusten kolmannen osapuolen todentamisen yhdistämällä demat-tilillä olevan PAN-numeron hakijan pankkitilillä olevaan PAN-numeroon. Epäsopivuustapauksissa tällaisia ​​hakemuksia pidettäisiin edelleen pätemättöminä jakoperusteen viimeistelyä koskevina hakemuksina. Siirto syntyi sen jälkeen, kun Sebin hallitus hyväksyi asiaa koskevan ehdotuksen kesäkuussa.

Samankaltaiset artikkelit