70 prosentin kryptotuotot ovat palanneet, kun DeFistä on jälleen tulossa vipuvaikutuksen kuuma paikka – Digital Transformation News

Experts believe that the incentive programs are not just on DeFi

Muistot ovat osoittautuneet erittäin lyhyiksi kryptomaailmassa, ja kaupankäyntijärjestelmät tarjoavat jälleen 70 %:n ja korkeampia tuottoa tuottoviljelynä tunnetun sijoitusstrategian uudelleen syntymisen myötä.

Alle 18 kuukautta sen jälkeen, kun Terra-algoritminen stablecoin-projekti romahti, mikä laukaisi alan laajuisen romahduksen, pörssit GMX:stä Binanceen tarjoavat kaksinumeroisia kannustimia keinona käynnistää kaupankäynti kuukausien pysähtymisen jälkeen. Terra, aikoinaan DeFin kunnianhimoisin kokeilu, oli luvannut lähes 20 % tuottoa sijoittajille, jotka tallettivat varoja sen pöytäkirjaan. ”Se tulee aina olemaan näin”, sanoi Zaheer Ebtikar, Split Capitalin kryptorahaston perustaja. ”Ihmiset eivät voi sille mitään. (Crypto) on kirjaimellisesti kaikkien aikojen FOMO-teollisuus.”

Runsaat tuotot, joita ei ole juurikaan nähty muualla vaikeuksissa olevien arvopapereiden ulkopuolella, olivat avainasemassa vuonna 2020 hajautetun rahoituksen syntymiselle, joka pyrkii eliminoimaan perinteiset välittäjät, kuten pankit. Tuoton viljelyyn kuuluu krypton lainaaminen korkoa ja joskus maksuja vastaan, vaikka usein suurin osa palkkioista on usein uuden kryptovaluutan yksikköjen muodossa. DeFi-markkinat paisuivat peräti 179 miljardiin dollariin marraskuussa 2021, juuri ennen kuin FTX-pörssin romahdus sai aikaan massiivisen sijoittajapakon digitaalisista omaisuudesta. Sen jälkeen kun kryptomarkkinat nousivat lokakuussa, DeFi-sektorin arvo on nyt noin 44,1 miljardia dollaria dataseuraajan DeFiLlaman mukaan.

GMX, DeFi-johdannaispörssi, jonka avulla käyttäjät voivat käydä kauppaa Bitcoinilla ja muilla kryptovaluutoilla jopa 50-kertaisella vipuvaikutuksella, aloitti keskiviikkona kannustinohjelman Arbitrum DAO:n kanssa. Hajautettu autonominen organisaatio on Arbitrumin, niin sanotun kerroksen 2 lohkoketjun, takana, joka pyrkii helpottamaan Ethereum-verkkojen ruuhkautumista. Ohjelman kautta käyttäjät voivat ansaita jopa 70 % vuotuista tuottoa kaupankäynnistä, likviditeetin tarjoamisesta ja muista toiminnoista GMX:n versiossa. Noin 12 miljoonaa eli 12 miljoonaa dollaria ARB-tokeneita, Arbitumin hallintotunnusta, käytetään ylimääräisten tuottojen maksamiseen. Kysyntä on myös piristynyt, kun vakaiden kolikoiden, kuten USDC ja Tether, lainakorot nousivat viime päivinä yli 10 prosenttiin Aavella, joka on DeFin suurin vertaislaina. Luotonannon kasvu osuu samaan aikaan kaupankäynnin vipuvaikutuksen kysynnän kasvun kanssa.

”Vipuvaikutusta haluavien elinkeinonharjoittajien on talletettava riskivaroja lainausprotokolliin ja lainattava dollareita näitä riskiomaisuutta vastaan”, sanoi Keone Hon, Monad Labsin perustaja ja toimitusjohtaja, uuden Monad-nimisen lohkoketjun kehittäjä. ”Sitten he käyttävät näitä dollareita ostaakseen lisää riskiomaisuutta. Vipuvaikutuksen kysyntä on perustuoton lähde.” Tuottoviljely oli aikoinaan suosittu tapa kryptoprojekteissa saada uusia käyttäjiä lyhyessä ajassa. Se oli erityisen suosittu erittäin alhaisen koron ympäristössä Covid-19-pandemian aikana. Tilanne muuttui, kun krypton hinnat putosivat ja perinteiset korot nousivat.

”Alan kesti vain vähän aikaa sopeutua korkean tradfi-tuoton järjestelmään pienillä kryptovolyymeillä ja pystyä luomaan kilpailukykyisiä tuotteita kyseisessä tilassa”, sanoi Leo Mizuhara, DeFi institutionaalisen omaisuudenhoitajan Hashnoten perustaja ja toimitusjohtaja. Tradfi on suosittu termi, jota käytetään kuvaamaan perinteistä rahoitusta. ”GMX-tuotteella on mielestäni järkeä vain, kun on kiinnostusta kryptokaupankäyntiin, mikä on nyt viimeisimmän käynnistyksen myötä”, Mizuhara lisäsi.

Kannustinohjelmat eivät ole vain DeFissä. Esimerkiksi suurin kryptopörssi Binance edistää ”bonus”-tuottoohjelmaa ansaitsemisprojektinsa kautta, jossa Binance tarjoaa jopa 13 % vuotuista tuottoa käyttäjille, jotka pysäköivät USDT-stabiilikolikkonsa Binanceen. Pörssin verkkosivuston mukaan Binance antaa jopa 500 USDT:lle ylimääräistä 7 prosentin tuottoa USDT-säästöjen 5,93 prosentin koron lisäksi. ”Kun eläinhenget alkavat elpyä, projekteista saattaa tuntua, että nyt on hyvä aika käyttää tunnuspäästöjä vauhtiin”, sanoi Hon Monad Labsissa.

Samankaltaiset artikkelit