Ethereumin onnistunut uudistus saa kehittäjät etsimään uutta korjausta

Reportedly, Ether owners can earn a yield of around four percent by staking

Vuosi sen jälkeen, kun yksi puhutuimmista ohjelmistopäivityksistä yli kaksi vuosikymmentä sitten tapahtuneen Y2K-vaihdon jälkeen, krypton tärkein kaupallinen valtatie on vaarassa joutua oman menestyksensä uhriksi.

Ethereum-verkoston uudistus, joka tunnettiin nimellä Merge, osoittautui saumattomaksi siirtymäksi energiatehokkaampaan järjestelmään tapahtumien tilaamiseksi lohkoketjussa. Yksi osallistujille tarjottavista kannustimista on mahdollisuus ansaita tuottoa verkoston toimintaan auttamalla käytettävistä tokeneista. Niin kutsutun panostusominaisuuden kasvava kysyntä on nyt lisännyt mahdollisuutta, että verkko jumittaa itsensä.

Osana panostusprosessia verkon perustana olevat eetteritunnukset ”lukitaan” digitaalisiin lompakoihin, mikä helpottaa tapahtumien tilaamista ja tuoton ansaitsemista. Data Tracker Staking Rewardsin mukaan jo noin 20 % kaikesta liikkeessä olevasta eetteristä, jonka arvo on noin 41,5 miljardia dollaria, on panostettu. Jos nykyinen tahti jatkuu, tämä määrä nousi 50 prosenttiin toukokuussa 2024 ja 100 prosenttiin joulukuuhun 2024 mennessä, mukaan paperi, jonka kahteen kirjoittajaan kuuluu Tim Beiko, joka koordinoi Ethereumin kehittäjiä.

Kysyntää ohjaa se, että panostaminen on noussut yhdeksi harvoista luotettavista tavoista ansaita tuottoa kryptopanostuksissa. Useimmat token-hinnat ovat edelleen alle puolet vuoden 2021 lopulla saavutetuista ennätyskorkeuksista. Eetterinomistajat voivat tällä hetkellä ansaita noin 4 %:n tuottoa panostamalla. ”Me kaikki pidämme vain ylhäältä, mutta emme silloin, kun Ethereumin turvallisuus on vaakalaudalla”, sanoi paperin toinen kirjoittaja, joka käyttää Dapplionia, X:ssä, joka tunnetaan virallisesti Twitterinä.

Ethereum-logo elektronisella näytöllä kryptovaluuttapörssin sisällä Barcelonassa. Pahin skenaario on, että verkossa ei ole Etheriä, joka voisi tosiasiallisesti suorittaa tapahtumia verkossa. Ainakin se lisää rasitusta sille verkon osalle, jota käytetään tapahtuman tilaamiseen.

Tästä syystä Ethereumin kehittäjät pyrkivät hidastamaan panosten virtaa. Syyskuun 14. päivänä kehittäjät sopivat rajoittavansa uusien validaattorien lukumäärää, jotka käyttävät panostettuja lompakoita ja jotka saavat liittyä verkkoon kuuden minuutin välein. Muutos merkitään seuraavaan suureen Ethereum-ohjelmistopäivitykseen myöhemmin tänä vuonna. Lehden mukaan niin sanotun vaihtuvuuden muutoksella Ethereum ei saavuta teoreettista pistettä, jolloin 100 % kaikesta kiertävästä eetteristä on panostettu useisiin vuosiin.

”Haluamme hidastaa sitä hieman ostaaksemme meille aikaa”, Matt Nelson, Ethereumin infrastruktuurin rakentaja Consensysin tuotepäällikkö, sanoi haastattelussa. Tauko antaa kehittäjille mahdollisuuden löytää pidemmän aikavälin ratkaisuja. Kun panostaminen saavuttaa ”ennennäkemättömän menestyksen alkuperäisten panosprosenttitavoitteiden lisäksi”, kehittäjät voivat harkita tarkistajan palkkioiden säätämistä ”väistääkseen panostamasta tietyn pisteen yli”.

Useimmat ihmiset eivät panosta eetteriään – vaan toimivat validaattoreina – suoraan. Sen sijaan he antavat rahakkeitaan useille palveluille, joita ylläpitävät esimerkiksi Kraken, Lido ja Coinbase Global Inc., jotka yhdistävät rahakkeet ja jakavat palkinnot. Lidolla, joka antaa Ether-haltijoille toisen rahakkeen, jolla he voivat käydä kauppaa pörsseissä samalla kun kolikoillaan panostetaan, on noin 33 prosentin markkinaosuus datapalvelu Dunen mukaan. ”Kontonvaikutus on, että se sisältää nykyiset panosten tarjoajat”, sanoi Jim McDonald, Attestantin teknologiajohtaja, yksi suurimmista Ethereumin panosten tarjoajista.

Samankaltaiset artikkelit