Cryptoverse: Stablecoins roikkuu kesän koirapäivinä

Paolo Ardoino, CTO, Tether, said the coin's value had been supported by its popularity

Bitcoin ei ole ainoa hyödyke, joka kokee loppukesän laman. Vakaat kolikot, kryptovaluutat, jotka on tyypillisesti sidottu reaalimaailman varoihin, kuten Yhdysvaltain dollariin, ovat kuihtuneet alimmalle markkina-arvolleen yli kahteen vuoteen, kun vaimeat kaupankäyntivolyymit ja heikompi dollari painavat tokenien markkinoita.

Itse asiassa he kärsivät enemmän kuin useimmat.

Vaikka koko kryptoekosysteemi on toipunut jonkin verran vuoden 2022 pohjalta, stablecoin-sektorin markkina-arvo laskee 18. peräkkäisenä kuukautena, kertoo tutkimusyhtiö CCData. Se on pienentynyt lähes kymmenesosalla tänä vuonna ja oli 124,4 miljardia dollaria syyskuun 14. päivänä. ”Suuri osa stabiilien kolikoiden halusta, koska ne ovat pääasiassa dollarimääräisiä, liittyy dollarin haluun”, sanoi James. Butterfill, CoinSharesin tutkimusjohtaja. Hän lisäsi, että dollariindeksin hyppäys koronnostojen seurauksena viime vuonna liittyi vakaan kolikon volyymien suureen nousuun.

Silti kaikki eivät ole tasa-arvoisia: Dollarisidonnainen Tether, suurin vakaa kolikko, hylkää tappiotrendin. Se saavutti heinäkuussa kaikkien aikojen ennätyksen, 83,8 miljardia dollaria, CoinGeckon mukaan kulutettuaan tämän vuoden kolme ensimmäistä kuukautta alle 80 miljardia dollaria, ja on sittemmin laskenut noin 82,9 miljardiin dollariin.

Tetherin teknologiajohtaja Paolo Ardoino sanoi, että kolikon arvoa on tukenut sen suosio tietyissä osissa maailmaa. ”Syy siihen, miksi Tether on tahmea käyttäjien keskuudessa, on koko kehittyvät markkinat, koko Keski-Etelä-Amerikka ja Keski-Aasia, periaatteessa Tetherillä”, hän lisäsi.

Vaikka vain murto-osa kryptomarkkinoista, arvo yli 1 biljoona dollaria, stabiileilla kolikoilla on keskeinen rooli kauppiaille, koska he voivat suojautua muiden rahakkeiden, kuten bitcoinin, hintapiikkeiltä tai säilyttää käyttämättömänä olevaa käteistä siirtämättä sitä takaisin fiat-valuuttaan. . Jotkut harrastajat kuvittelevat myös vakaiden kolikoiden käytettävän maksuvälineenä.

Mutta rahakkeiden markkinat ovat laantuneet viime vuoden romahtamisen jälkeen TerraUSD:n, algoritmisen tokenin, joka oli aikoinaan neljänneksi suurin vakaa kolikko, romahtamisen jälkeen. Sen kaatuminen oli ensimmäinen domino sarjassa dramaattisia epäonnistumisia alalla. Markkinoihin on vaikuttanut myös Binancen dollarisidonnaisen tokenin BUSD:n tappio, joka on noin 89 % pudonnut marraskuun kaikkien aikojen ennätyksekseen. Helmikuussa New Yorkin rahoituspalveluministeriö määräsi liikkeeseenlaskijan Paxosin lopettamaan rahakkeen lyönnin, joka oli aikoinaan kolmanneksi suurin vakaa kolikko.

Vaikka Paxos tukee BUSD:tä ainakin helmikuuhun 2024 asti, Binancen tiedottaja sanoi, että yritys rohkaisee käyttäjiä vaihtamaan saldonsa muihin vakaisiin kolikoihin. USD Coin (USDC), toiseksi suurin vakaa kolikko, jonka markkina-arvo on laskenut yli 53 % viime vuoden kesäkuussa saavutetusta kaikkien aikojen ennätyksestä, ja se leijuu nyt 26 miljardin dollarin yläpuolella.

Sekä Tether että USDC menettivät kiinnityksensä Yhdysvaltain dollariin viime vuonna: Tether, kun TerraUSD romahti toukokuussa 2022, ja USDC maaliskuussa, kun Silicon Valley Bank – jossa rahakkeen liikkeeseenlaskija Circle Internet Financial piti 3,3 miljardia dollaria käteisvaroistaan ​​– epäonnistui.

SVB:n epäonnistuminen – muiden aluepankkien kanssa aiemmin tänä vuonna – aiheuttaa edelleen epävarmuutta markkinoilla, sanoi Dante Disparte, Circlen strategiajohtaja ja globaalipolitiikan johtaja, vaikka hän korosti, että kasvu ei ole yhtiön ainoa menestysmittari. . ”Yhdysvalloista on tehty eräänlainen tilapäinen riskinpoisto, mutta se ei johdu sääntelyn epäselvyydestä”, hän sanoi. ”Se on enemmänkin pankkikriisin pitkittyneiden vaikutusten funktio, ja uskon, että sielläkin alamme näkemään korjauksia markkinoilla.”

Samankaltaiset artikkelit