TCS Q4: Heikko harkinnanvarainen kysyntä on edelleen huolenaihe, sanovat analyytikot

A recent report showed that the impact of macroeconomic slowdown, will extend till the fiscal year 2025

Huolimatta hyvistä luvuista tammi-maaliskuun vuosineljänneksen aikana, analyytikot väittävät, että heikko harkinnanvarainen kysyntä on edelleen kipeä kohta TCS:lle, sillä asiakkaat jatkavat kustannussäästöprojektien priorisoimista, mikä jättää yritykselle rajallisen lähiajan kasvun näkyvyyden.

Vuosineljänneksen aikana kustannusoptimointikauppa käsitti lähes 55-60 % kaikista kaupoista ja loput transformaatiosopimuksia. IT:ssä kustannusoptimointisopimuksilla tarkoitetaan operatiivisten kulujen alentamiseen tähtääviä sopimuksia ja viittaavat yleensä uusien asiakkaiden hankintaan liittyviin ongelmiin.

Kysyntä suurimmalla maantieteellisellä alueellaan Yhdysvalloissa on edelleen vaimeaa, kun taas toiseksi suurimmalla markkina-alueella Britanniassa päätöksenteko nopeutui jonkin verran. Euroopan markkinoilla on kuitenkin edelleen epävarmuutta, mikä heikentää lyhyen aikavälin odotuksia.

”Johdon näkemykset IT-palvelujen kulutusympäristöstä pysyvät ennallaan huolimatta joistakin ensimmäisistä merkkejä lamaantuneesta kysynnästä, ja harkinnanvaraisissa kaupoissa odotetaan jatkuvan tauon lähitulevaisuudessa”, sanoi välitys Motilal Oswal Financial Services tuloslaskelmassaan. .

Tuore raportti osoitti, että makrotalouden taantuman vaikutukset ulottuvat tilivuoteen 2025 asti.

Aiemmin johto ja analyytikot odottivat täysikasvuisten vihreiden versojen ilmestyvän tilikaudelta 2024-25. Tämä näyttää kuitenkin synkältä nyt, kun johto itse kuulostaa varovaiselta. ”En halua vaarantaa arvausta ja sanoa, että kasvu palaa Q1- tai Q2-luvulla, se tulee liian pian”, TCS:n toimitusjohtaja K Krithivasan sanoi perjantaina.

Lisäksi sen suurin toimiala, pankki-, rahoituspalvelut ja vakuutus (BFSI) sekä muut keskeiset verikaalit, kuten teknologia ja televiestintä, laskivat vuositasolla.

Vaikka TCS ennakoi potentiaalista kasvun elpymistä Yhdysvalloissa ja pankkisektorilla, elpymisen tarkka suuruus ja vauhti ovat edelleen epävarmoja. ”Yhdysvaltojen ja pankkien pitäisi alkaa kasvaa pian, johdon mukaan, mutta elpymisen määrä ja vauhti eivät olleet selvät”, sanoi HSBC Global Research huomautuksessa.

TCS myöntää, että mahdollinen patoutunut kysyntä saattaa palata, kun makrotalouden epävarmuus vähenee, ja se kamppailee edelleen asiakkaiden varovaisten investointien kanssa. Asiakkaat luovuttavat projekteja yritykselle odottaen korkeaa sijoitetun pääoman tuottoa (ROI), mikä on nähtävissä useimmissa IT-yrityksissä. ”Se (kysynnän elpyminen) riippuu yksittäisestä asiakkaasta ja missä tahansa hän näkee, että heidän liiketoimintaansa on enemmän luottamusta, näkee myös patoutunutta kysyntää tyydyttävän. Jälleen se on tekijä siitä, mikä on tietyn sijoituksen tuotto sijoitukselle, Krithivasan sanoi puhuessaan analyytikoille perjantaina.

Silti kaikki ei ole tylsää ja synkkää yritykselle, sillä se ennakoi IT-kulujen päätöksenteon mahdollista nousua makrotalouden tasaantuessa. Uusien teknologioiden, kuten generatiivisen tekoälyn, koneoppimisen, digitaalisten ja pilvimuunnosten, kysyntä kestää jopa talouden vastatuulen keskellä.

Samankaltaiset artikkelit