Rupia pysyy todennäköisesti positiivisena, sanoo Gaurang Somaiya Motilal Oswalista – CaFE Invest News

USD-INR Spot

Kirjailija: Gaurang Somaiya

Rupia vahvistui kapealla vaihteluvälillä RBI:n poliittisen julkilausuman jälkeen, jossa se piti kursseja ennallaan ja säilytti poliittisen kantansa ”asumisen peruuttamisesta”. Keskuspankki säilytti ohjauskorkonsa ja kannanottonsa Intian vahvan talouskasvun ja tahmean inflaation vuoksi. Voimakas kasvuvauhti tarkoittaa, että MPC ei halua laskea korkoja aikaisemmin. Parin viime istunnon aikana rupia putosi lähelle uutta pohjaa, kun dollari vahvistui suuria risteyksiään vastaan ​​ja myös geopoliittiset jännitteet Länsi-Aasiassa lisääntyivät. Tuoreimmat kotimaiset tiedot osoittivat, että inflaatio nousi 4,89 prosenttiin 4,9 prosentin odotuksesta. Toisaalta teollisuustuotanto kasvoi helmikuussa 5,7 % edellisen kuun 3,8 %:n kasvusta, mikä viittaa siihen, että teollisuudessa kasvu jatkuu tasaisena.

Tällä viikolla markkinaosapuolet seuraavat WPI-numeron lisäksi myös kauppatasetietoja ja kasvava alijäämä voi pitää rupian painossa Yhdysvaltain dollaria vastaan. Samaan aikaan maailmanlaajuisesti vähittäismyynti ja Fedin jäsenten puheet ovat tärkeitä seurattavia. Muutaman viime istunnon aikana noussut dollari voi saada vauhtia, jos vähittäismyyntiluvut ylittävät arviot ja myös jos Fedin jäsenet jatkavat kommenteissaan. Odotamme USDINR:n (spot) noteeraavan sivuttain positiivisella harhalla ja lainaavan välillä 83,10-83,80.

Dollari nousi korkeimmalle tasolle sitten marraskuun 23:n, kun Fedin jäsenet ovat edelleen hankalia ja ovat myös huolissaan siitä, että USA:n inflaatio pysyy tahmeana. Turvasataman ostaminen näkyi myös dollarissa Länsi-Aasian geopoliittisten jännitteiden lisääntyessä. Kesäkuun koronlaskujen todennäköisyys pieneni merkittävästi, mikä viittaa vain kahteen koronlaskuun tänä vuonna. Iran laukaisi viikonloppuna räjähtäviä lennokkeja ja ohjuksia Israeliin kostoksi epäillystä Israelin hyökkäyksestä sen Syyrian konsulaattiin 1. huhtikuuta, ensimmäinen suora hyökkäys Israelin alueelle, joka herätti pelkoa laajemmasta alueellisesta konfliktista. Iran varoitti Israelia ja Yhdysvaltoja ”paljon laajemmasta vastauksesta”, jos sen Israeliin kohdistuvasta massiivisesta drone- ja ohjushyökkäyksestä joutuu kostoa. Lisää päivityksiä odotetaan Länsi-Aasian jatkuvasta epävarmuudesta, joka todennäköisesti laukaisee heilahtelun dollarin ja jalometallien pakkauksessa. Tällä viikolla Yhdysvaltojen vähittäismyyntilukuja seurataan innokkaasti, ja odotettua paremmat tiedot voivat laajentaa dollarin nousua. Odotamme USDINR:n(Spot) käyvän kauppaa positiivisella harhalla ja noteeraavan välillä 104,80 ja 106,50.

Japanin jeni putosi alimmalle tasolle 34 vuoteen ensisijaisesti dollarin vahvistuessa suuria risteyksiään vastaan ​​ja myös kun Japanin keskuspankki leikkasi koronlasku-odotuksia. Japanin valtiovarainministeri mainitsi puheessaan, että viranomaiset eivät vain analysoi jenin viimeaikaista heikkoutta, vaan myös tekijöitä, jotka ohjaavat nykyistä turvavaluuttamuutosta. Hän lisäsi, että vaikka heikko jeni tuo joitain etuja ja haittoja taloudelle, se voi vahingoittaa kuluttajia nostamalla inflaatiota. Tässä kuussa Japanin BoJ:n politiikkalausunto on tärkeää seurata, mutta sillä on todennäköisesti vähemmän vaikutusta valuuttaan.

Samankaltaiset artikkelit