”Etuoikeus kantaa vertamme sinne”, sanoo ensimmäinen intialainen avaruusturisti – Tiedä hänen elämästään, Blue Originin tehtävästä, koulutuksesta ja muusta

Jeff Bezos, Bezos net worth, Bezos, Blue origin mission, blue origin, first Indian space tourist, Indian space tourist, Indian astronauts, Gaganyaan mission, Gaganyaan news, Blue origin news, Blue origin spaceflight

Atlantassa asuvasta Gopi Thotakurasta tulee ensimmäinen intialainen avaruusturisti. Hän on osa kuuden hengen miehistöä Jeff Bezosin omistamassa Blue Originin New Shepard -avaruusaluksessa sen 25. lennolla.

30-vuotias intialainen lentäjä johtaa hyvinvointiyritystä Yhdysvalloissa. Vaikka lentäminen ei ole enää hänen päivätyönsä, hän tekee silti kokeellista lentämistä, Indian Express raportoi. Blue Origin on kuvaillut häntä ”lentäjäksi ja lentäjäksi, joka oppi lentämään ennen kuin ehti ajaa”.

Puhuessaan matkastaan ​​avaruuteen Gopi huomautti, että hänellä on ”etuoikeus kuljettaa vertamme sinne”. Hän syntyi Andhra Pradeshin Vijayawadassa ja sanoi haluavansa mennä avaruuteen ja nähdä maapallon paljain silmin. ”Lentäminen on intohimoni ja avaruuteen meno on lopullinen unelma”, hän lisäsi.

Vaikka yksityinen avaruusyhtiö ei ole vielä paljastanut tehtävän päivämäärää, sen odotetaan tapahtuvan paljon ennen Intian omaa ihmisavaruuslentotehtävää. Tehtävän aikana avaruusaluksen matkustajat viedään Karman-linjan yli, joka on Maan ilmakehän ja ulkoavaruuden raja noin 80-100 kilometrin etäisyydellä pinnasta.

Jeff ja hänen veljensä Mark Bezos liittyivät ensimmäiselle ihmisen osakiertolennolle New Shepardilla. Star Trek -elokuvasta tunnettu näyttelijä William Shatner oli Blue Originin toisen lennon miehistön joukossa.

Tässä tehtävässä matkustajat kokevat nollapainovoiman muutaman minuutin ajan. Kyseessä on lyhytkestoinen lento, joka on lähes täysin automatisoitu, joten matkustajien ei tarvitse käydä läpi tiukkaa koulutusta.

Gopi paljasti, että tehtävää varten ei vaadita säädeltyä ruokavaliota tai koulutusta. Kuitenkin tehdään muutamia lääketieteellisiä testejä ja koulutusta, joka opettaa matkustajille g-voimista. ”Meidät koulutetaan, kuinka pääsemme pois istuiltaan, kun he osuvat Karmanin linjaan, mitä tehdä nollapainossa ja kuinka päästä takaisin sisään, kun summeri soi, jotta voimme palata turvallisesti kotiin. He ovat ilmiömäisiä siinä, mitä tekevät”, hän lisäsi.

Blue Origin väittää, että ihminen voi olla täysin koulutettu avaruuslentoon vain kahdessa päivässä. Gopi uskoo, ettei kukaan puhu mission vaatimasta ajattelutavasta. Hän kertoi matkastaan ​​Kilimanjarolle ja sanoi, että hänen ajattelutapansa auttoi häntä menestymään.

”Pystyin kiivetä Kilimanjarolle käymättä kuntosalilla”, Gopi lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit