Edelweiss AMC käynnistää avoimen järjestelmän, jossa yhdistyvät ”alfa” ja ”matala volatiliteetti” – Pitäisikö sinun sijoittaa? – Rahauutisia

Edelweiss AMC launches open-ended scheme blending 'alpha' and 'low volatility' factors - Should you invest?

Edelweiss Asset Management on käynnistänyt avoimen ohjelman ”Nifty Alpha Low Volatility 30 Index Fund”. Tämä uusi rahasto jäljittelee Nifty Alpha Low Volatility 30 -indeksiä. Uusi rahastotarjous (NFO) avataan 26.4.2024 ja päättyy 10.5.2024.

Monitekijäindeksirahasto koostuu 30 osakkeesta, jotka on valittu 150 listatuimman osakkeen joukosta, ja jotka ovat viime aikoina menestyneet laajemmin markkinoita paremmin, mutta ovat suhteellisen epävakaita.

”Huhtikuusta 2005 lähtien Nifty Alpha Low Volatility 30 -indeksi on ylittänyt Nifty 100 TRI -indeksin, ylittäen sen 88 % ajasta 5 vuoden liukuvan tuoton perusteella ja 100 % ajasta 10 vuoden liukuvan tuoton perusteella. Näiden ajanjaksojen aikana se on tuottanut keskimäärin 5,2 % ja 5,9 % ylimääräistä tuottoa, Edelweiss Asset Management sanoi lausunnossaan.

Radhika Gupta, MD ja toimitusjohtaja, Edelweiss Mutual Fund, sanoi: ”Tämä rahasto on ihanteellinen ratkaisu sijoittajille, jotka haluavat sijoittaa suuriin yhtiöihin suuntautuneeseen strategiaan, joka voi menestyä laajemmin markkinoita paremmin. Tämä monitekijäinen lähestymistapa, jossa yhdistyvät alfa- ja matalan volatiliteetin tekijät, pyrkii tuottamaan suorituskykyä vähentäen samalla volatiliteettia, mikä parantaa sijoittajien riskikorjattua tuottoa.”

”Edelweiss AMC on vakiinnuttanut asemansa johtajana passiivisten rahastojen kategoriassa, ja se hallinnoi suurinta passiivisten velkarahastojen salkkua. Tämän uuden osakeindeksirahaston käyttöönotto vahvistaa entisestään tuotevalikoimaamme passiivisten osakerahastojen segmentissä”, Gupta lisäsi.

Järjestelmä tarjoaa säännöllisiä ja suoria suunnitelmia sekä kasvu- että tulonjako-optioilla (IDCW).

Järjestelmä sijoittaa 95-100 % osakkeisiin ja osakesidonnaisiin arvopapereihin, jotka edustavat Nifty Alpha Low Volatility 30 -indeksiä, ja 0-5 % kohdistetaan velka- ja rahamarkkinainstrumentteihin. Päivittäisen, viikoittaisen, kahden viikon, kuukausittaisen ja neljännesvuosittaisen SIP:n vähimmäissijoitussumma on 100 Rs ja sen jälkeen 1 Rs:n kerrannaisina. Järjestelmää hallinnoisi Bhavesh Jain, Hybrid & Solutions Fundsin johtaja.

Indeksimenetelmä on tekijäpainotettu ja tasapainotettu puolivuosittain kesäkuussa ja joulukuussa. Osakkeiden painot määräytyvät viime vuoden korkeasta Jensen Alphasta ja Low Volatiliteetista. Muut kuin F&O-osakkeet ja alle vuoden listaushistoria eivät kuulu sijoitusharkinnan piiriin.

Samankaltaiset artikkelit