RBL Pankin nettotulos nousi 12 prosenttia joulukuun neljänneksellä – Banking & Finance News

RBL Bank, RBL Bank net profit, Bloomberg analyst, Reserve Bank of India, top news, latest news, economy news,

Yksityisen sektorin lainanantaja RBL Bank raportoi perjantaina tilikauden 24 kolmannen vuosineljänneksen nettotuloksesta 233 miljardia rupiaa, mikä on 12 % enemmän kuin vuotta aiemmin, mikä johtui vakaasta lainojen kasvusta ja varojen laadusta. Tämä oli Bloombergin analyytikoiden 316 miljoonan rupiaa konsensusarvion alapuolella.

Edelliseen vuosineljännekseen verrattuna RBL Bankin voitto oli kuitenkin 21 % pienempi, koska se teki 115 miljoonan rupiaa ehdollisen varauksen vaihtoehtoisiin sijoitusrahastoihinsa (AIF). Reserve Bank of India (RBI) oli pyytänyt lainanantajia joko purkamaan asemaansa vaihtoehtoisissa sijoitusrahastoissa, jotka ovat sijoittaneet loppupäässä lainanottajayritykseen, tai ottamaan 100-prosenttisen varauksen tällaisia ​​riskejä varten.

RBL Pankin sijoitukset vaihtoehtoisiin sijoitusrahastoihin ovat ensisijaisesti pääomasijoitusrahastoihin, joita on tehty vuosien ajan uuden aikakauden digitaalisen liiketoiminnan rakentamiseksi, pankin johto sanoi ja lisäsi, että lainanantaja on työskennellyt pääomasijoitusalustojen kanssa lähes 10 vuotta eikä näe. kaikki ongelmat pääoman ja palautusten toteuttamisessa normaaliin tapaan.

”Vastaan ​​115 miljoonan rupian sijoitusarvoa (pääomarahastoissa), nykyinen nettovarallisuusarvo (NAV) on 161 miljoonaa rupiaa. Tämä varaus ei ole arvonalentumista vastaan, ja se voidaan lunastaa”, he sanoivat.

Ilman vaihtoehtoisten sijoitusrahastosijoitusten ehdollisia varauksia pankin nettotulos kasvoi 53 % vuotta aiemmasta ja 9 % vuoden 2010 kolmannella neljänneksellä vuoden 2010 kolmannella neljänneksellä 319 miljoonaan rupiaan. Lainanantaja harkitsee aikanaan vaihtoehtoisten sijoitusrahastojensa sijoitusten säilyttämistä tai myymistä avoimilla markkinoilla.

Liiketoiminnan kasvu

RBL Bankin kokonaisennakot nousivat 20 % vuotta aiemmasta 79 949 rupjoonaan joulukuun lopussa. Vähittäislainat, joiden osuus oli 46 371 miljoonaa rupiaa, kasvoivat 33 prosenttia edellisvuodesta, kun taas tukkulainat kasvoivat 6 prosenttia 33 577 miljoonaan rupiaan. Pankki kasvattaa kokonaisrahoitustaan ​​yli 20 % eteenpäin, MD & toimitusjohtaja R. Subramaniakumar sanoi tuloskonferenssissa.

Kaiken kaikkiaan talletukset kasvoivat 13 % vuotta aiemmasta 92 746 biljoonaan joulukuun 31. päivänä. Edullisten käyttötalien ja säästötilien (CASA) suhde kuitenkin hidastui 33,8 prosenttiin kolmannella neljänneksellä 35,7 prosentista viimeisellä neljänneksellä. Pankki käyttää konttoriverkostoaan, kirjeenvaihtajien kontaktipisteitä ja suoramyyntiagentteja muun muassa kasvattaakseen vähittäistalletuskantansa eteenpäin, toimitusjohtaja sanoi.

Lisäksi korkokate (NII) kolmannella vuosineljänneksellä oli 1 546 miljoonaa rupiaa, kasvua 21 % vuotta aiemmasta, kun taas korkokate nousi 5,52 prosenttiin kolmannella vuosineljänneksellä viime vuoden vastaavan ajanjakson 5,27 prosentista. NIM pysyy todennäköisesti tasaisena Q4:n aikana, MD sanoi.

Pankin varojen laatu parani, kun järjestämättömien brutto- ja nettovarallisuussuhde (GNPA, NNPA) laski 49 peruspistettä (bps) ja 39 peruspistettä vuotta aiemmasta 3,12 prosenttiin ja 0,80 prosenttiin 31. joulukuuta.

Lopuksi RBI:n vakuudettomien kulutusluottojen riskipainon nousu on johtanut noin 65 peruspisteen maltilliseen pankin vakavaraisuussuhteeseen, MD sanoi. Luotonantajan vakavaraisuussuhde oli 31.12.16,42 % ja ensisijaisten omien varojen suhde 14,58 %. Pankki ei ennakoi pääomankorotusvaatimuksia lyhyellä tai keskipitkällä aikavälillä, toimitusjohtaja sanoi.

Pankin osakkeiden kauppa päättyi perjantaina 1,6 % alempana 265,70 rupiaan BSE:llä. Lainanantaja ilmoitti tuloksensa markkinoiden aukioloaikojen jälkeen.

Samankaltaiset artikkelit