Kongressin hallitus harkitsee vain hijab-kiellon poistamista Karnatakasta, Siddaramaiah sanoo – India News

karnataka, karnataka hijab ban, hijab ban, hijab ban karnataka, Karnataka CM, Siddaramaiah, karnataka govt

Karnatakan pääministeri Siddaramaiah selvensi lauantaina, että hallinto harkitsee vain hijabin käyttökiellon poistamista osavaltion oppilaitoksissa ja päätös tehdään hallitustason keskustelujen jälkeen.

Hän sanoi toimittajille täällä: ”Emme ole vielä tehneet sitä (hijab-kiellon kumoamista). Joku kysyi minulta kysymyksen (hijab-kiellon poistamisesta). Vastasin, että hallitus harkitsee sen peruuttamista.

Kysyttäessä, tehdäänkö se tänä lukuvuonna, CM vastasi, että se tehdään hallitustason keskustelun jälkeen.
Selvitys tulee päivää sen jälkeen, kun hän sanoi, ettei uskonnollisen huivin käyttöä ole rajoitettu oppilaitoksissa, ja huomautti, että puku- ja ruokavalinta on henkilökohtaista.

Oppositio BJP kritisoi kongressin hallitusta jyrkästi hijabia koskevasta ilmoituksesta.
Sahramipuolue totesi, että hallituksen siirto herätti huolta koulutustilojen ”sekulaarisuudesta”.
Puhuessaan toimittajille New Delhissä BJP Karnatakan päällikkö BY Vijayendra syytti Siddaramaiahia akateemisen ilmapiirin pilaamisesta.

Vijayendra väitti, että kongressin syyttää ”tautipolitiikkaan” ryhtymisestä ennen Lok Sabhan vaaleja, ”jopa niin monen itsenäisyysvuoden jälkeen vähemmistöjen lukutaito ja työllisyysaste on edelleen 50 prosenttia. Kongressi ei koskaan yrittänyt kohottaa vähemmistöjen tilannetta.” ”Kongressi uskoo hajota ja hallitse politiikkaan, jonka brittiläiset hallitsijat olivat omaksuneet. Se merkitsee brittiläisen perinnön jatkamista”, hän sanoi.

Aiemmin viestissä ”X” Vijayendra sanoi, että osavaltion hallitus ”jakoi” nuoret mielet uskonnollisten linjojen mukaan.
”CM Siddaramaiahin päätös peruuttaa Hijab-kielto oppilaitoksissa herättää huolta koulutustilojemme maallisuudesta”, Shikaripura MLA sanoi.

”Sallimalla uskonnolliset pukeutumiset oppilaitoksissa Siddaramaiah jakaa nuorten mielet uskonnollisilla linjoilla, mikä saattaa haitata osallistavaa oppimisympäristöä.” BJP:n osavaltion päällikkö korosti, että oli ratkaisevan tärkeää asettaa koulutus etusijalle eripuraisten käytäntöjen sijaan ja edistää ympäristöä, jossa opiskelijat voivat keskittyä akateemisiin tekijöihin ilman uskonnollisten käytäntöjen vaikutusta.

Vuonna 2022 BJP:n edellinen hallitus kielsi hijabin käytön Karnatakan oppilaitoksissa.

Samankaltaiset artikkelit