Pankkien käteistalletusmahdollisuus UPI:n avulla pian: RBI – Banking & Finance News

RBI on UPI

Tärkeässä päätöksessä Reserve Bank ilmoitti perjantaina, että se helpottaa pian pankkien käteistalletusmahdollisuutta käyttämällä suosittua UPI:tä, välitöntä reaaliaikaista maksujärjestelmää pankkien välisiin maksutapahtumiin matkapuhelimien kautta. Keskuspankki päätti myös sallia prepaid-maksuvälineiden (PPI) linkittämisen kolmannen osapuolen Unified Payments Interface (UPI) -sovellusten kautta.

RBI:n kuvernööri Shaktikanta Das ilmoitti kuluvan tilikauden ensimmäisen kahdesti kuukaudessa toteutettavasta rahapolitiikasta, että pankkien käyttämät käteistalletusautomaatit (CDM) lisäävät asiakkaiden käyttömukavuutta ja vähentävät pankkien konttoreiden käteiskäsittelyä. Käteistalletusmahdollisuus on tällä hetkellä käytettävissä vain pankkikortilla.

”Kun otetaan huomioon UPI:n suosio ja hyväksyntä sekä myös UPI:n saatavuudesta saadut edut korttittomaan käteisnostoon pankkiautomaateissa, nyt ehdotetaan käteistalletusmahdollisuuden helpottamista UPI:n avulla”, Das sanoi. Toimintaohjeet julkaistaan ​​pian, RBI sanoi.

RBI on myös ehdottanut PPI:iden linkittämistä kolmansien osapuolien UPI-sovellusten kautta joustavuuden lisäämiseksi käyttäjille. Tällä hetkellä UPI-maksut pankkitileiltä voidaan suorittaa yhdistämällä pankkitili pankin UPI-sovelluksen kautta tai käyttämällä mitä tahansa kolmannen osapuolen UPI-sovellusta. Samaa toimintoa ei kuitenkaan ole saatavilla PPI:ille.

PPI:itä voidaan tällä hetkellä käyttää UPI-tapahtumien suorittamiseen vain PPI-myöntäjän toimittaman sovelluksen avulla. ”Jotta PPI-haltijoille tarjotaan enemmän joustavuutta, nyt ehdotetaan, että PPI:iden linkittäminen sallitaan kolmannen osapuolen UPI-sovellusten kautta. Tämä antaa PPI:n haltijalle mahdollisuuden suorittaa UPI-maksuja pankkitilinomistajien tavoin”, RBI sanoi. Myös tätä koskevat ohjeet julkaistaan ​​lähiaikoina.

Samankaltaiset artikkelit