Otetaanko HRA:n korvausvaatimusten ja maksetun vuokran ristiriitatilanteet uudelleen käsiteltäväksi? Tässä on mitä verovirastolla on sanottavaa

Are cases of mismatch in HRA claims and rent paid being reopened? Here's what tax department has to say

HRA:n vaateet ja vuokramaksujen epäsuhtaisuustapaukset: Median raporttien perusteella, jotka viittaavat siihen, että HRA:n vaatimuksiin liittyvien epäsuhtaisiin liittyvien tapausten laajamittaista uudelleenkäsittelyä käynnistetään, veroosasto on esittänyt selvennyksen.

Sanomalla tiedotusvälineiden raportteja ”täysin väärässä paikassa”, Central Board of Direct Taxes (CBDT) on sanonut, että ei ole erityistä pyrkimystä avata uudelleen tapauksia, joissa House Rent Allowance (HRA) -korvausvaatimukset ja todelliset vuokrat eivät täsmää.

Joidenkin tiedotusvälineiden mukaan verovirasto on alkanut tutkia tapauksia, jotka koskevat veronmaksajien virheellisiä HRA-vaatimuksia.

”Tietyt verovelvollisen toimittamien ja tuloveroviraston saatavilla olevien tietojen ristiriitaisuudet ovat tulleet ministeriön tietoon osana sen rutiininomaista tietojen tarkastusta”, CBDT sanoi lausunnossaan 8.

Veroviraston mukaan tällaisissa tapauksissa veronmaksajia on hälytetty, jotta he voivat ryhtyä korjaaviin toimiin. ”Jotkut sosiaalisen median viestit sekä median artikkelit ovat kuitenkin korostaneet välittömien verojen keskushallituksen (CBDT) käynnistämiä tutkimuksia tapauksissa, joissa työntekijät ovat esittäneet virheellisiä väitteitä HRA:sta ja maksetusta vuokrasta.”

Mahdolliset epäilyt taannehtivasta verotuksesta näissä asioissa ja asioiden uudelleen aloittamisesta HRA:n vaateisiin liittyvissä asioissa ovat täysin perusteettomia, veroosasto selvitti.

Tietojen analysointi tehtiin joissakin arvokkaissa tapauksissa, joissa työntekijän maksaman vuokran ja saajan saaman vuokran välillä oli epäsuhta tilikaudelta 2020-21.

Se totesi lisäksi, että tarkastus tehtiin pienessä määrässä tapauksia ilman, että suurta osaa tapauksista avattiin uudelleen, ”varsinkin kun asianomaiset veronmaksajat olisivat voineet toimittaa päivitetyn ilmoituksen tilikaudelta 2020-21 (AY 2021-22) vasta 31.3. 2024”.

Sähköisen tarkastuksen tavoitteena oli varoittaa vain tilikauden 2020-21 tietojen epäyhdenmukaisuudesta vaikuttamatta muihin, se sanoi.

Samankaltaiset artikkelit