Haluan sijoittaa 80-90% pieniin ja keskisuuriin rahastoihin 25-35 vuodeksi. Onko lähestymistapani oikea?

investment journey

Tervetuloa FE Moneyn Reader’s Query -segmenttiin. Viime viikolla Gokul G kertoi meille, että hän haluaa tehdä 80-90% sijoituksistaan ​​pieniin ja keskisuuriin rahastoihin erittäin pitkällä 25-35 vuoden aikavälillä. Hän pyrkii tekemään niin saadakseen osakemarkkinoilta ”parhaan tuoton”. Gokul haluaa tietää, onko hänen lähestymistapansa pitkän aikavälin sijoittamiseen oikea.

Kyllä, lähestymistapasi on oikea. Voit harkita 20 %:n riskiä suuriin indeksirahastoihin – UTI Nifty 50 Index Fund (G), 40 %:iin Nippon India Growth Fundissa (G) ja loput 40 %:iin Franklin India Smaller Companies Fundissa (G). Jatka seurantaa joka vuosi.

Lukijoiden tulee huomioida, että pitkän aikavälin investointisuunnittelussa on tärkeää tarkastella useita tekijöitä. Nämä tekijät sisältävät tärkeitä näkökohtia, kuten tulevaisuuden taloudelliset tavoitteesi, riskinottohaluasi ja riskikykysi.

Ihannetapauksessa ei pitäisi tehdä sitä yleistä virhettä, että aloitetaan ”mihin rahastoon sijoittaa”. Myös rahastojen valinta lyhytaikaisten aikaisempien tuottojen perusteella voi johtaa tappioihin pitkällä aikavälillä. (Katso esimerkki tästä)

Kuten FinEdgen operatiivinen johtaja Mayank Bhatnagar sanoo tässä artikkelissa, Gokulin kaltaisten sijoittajien tulisi aloittaa matkansa arvioimalla kassavirtaansa, jotta he voivat asettaa terveitä pitkän aikavälin tavoitteita.

Kun tiedät kuinka paljon voit mukavasti säästää ja sijoittaa järjestelmällisesti ja kurinalaisesti, sinun tulee perehtyä rahastosijoittamisen riskeihin ja hyötyihin. Sen jälkeen voit alkaa etsiä sopivia rahastoja, joihin voit sijoittaa. FE Money suosittelee konsultoimaan sertifioitua taloussuunnittelijaa tai SEBI-rekisteröityä sijoitusneuvojaa ennen sijoitusmatkan aloittamista.

Lukijat voivat myös hyötyä 3 Bucket Approachista säästämisen ja investointien automatisoimiseksi, jota FundsIndiasta Arun Kumar ehdottaa tässä artikkelissa.

Onko sinulla henkilökohtaisia ​​rahoituskysymyksiä? Kirjoita osoitteeseen fe.money@financialexpress.com. Saamme henkilökohtaisen talouden asiantuntijoilta vastaukset asiaankuuluviin kysymyksiin.

Samankaltaiset artikkelit