Bitcoin ETF:n toiveet odottavat tällä viikolla kauan odotettua SEC:n vihreää valoa – Digital Transformation News

Bitcoin slipped about two percent to ,400 on Monday in Singapore

Tällä viikolla asetettujen korkean panoksen määräaikojen sarja huipentuu vuosia kestäneelle pyrkimykselle käynnistää Bitcoinin tukemia pörssirahastoja Yhdysvalloissa.

Mahdollisilla Bitcoin ETF:n liikkeeseenlaskijoilla on ollut aikaa maanantaiaamuun asti Washingtonissa toimittaa viime hetken tarkistukset vireillä oleviin hakemuksiinsa, Bloomberg News raportoi. US Securities and Exchange Commissionilla itsellään on tammikuun 10. päivään asti aikaa ryhtyä toimiin ainakin yhden näistä sovelluksista, ja krypto-sisäpiiriläiset ovat spekuloineet, että sääntelijä käyttää tätä päivämäärää ilmoittaakseen joukon päätöksiä kerralla.

On olemassa kaksi teknistä vaatimusta, jotka on täytettävä ennen kuin spot-tuettu Bitcoin ETF voi aloittaa kaupankäynnin. Ensinnäkin SEC:n on allekirjoitettava niin sanotut 19b-4-hakemukset pörssissä, jotka listaisivat ETF:t. Toiseksi sääntelijän on hyväksyttävä asiaankuuluvat S-1-lomakkeet, jotka ovat mahdollisten liikkeeseenlaskijoiden rekisteröintihakemukset – luettelo, joka sisältää BlackRockin ja Fidelityn.

SEC aikoo äänestää pörssien 19b-4s-ilmoituksista lähipäivinä, Bloomberg News raportoi. Sääntelyviranomainen voi sitten ryhtyä toimiin liikkeeseenlaskijoiden sovellusten, S-1:iden, suhteen suunnilleen samaan aikaan. Jos SEC myöntää molemmat vaaditut hyväksynnät, ETF:t voivat aloittaa kaupankäynnin heti seuraavana arkipäivänä.

SEC:n edustaja kieltäytyi kommentoimasta sovellusten tilaa.

Bitcoinin boosterit sanovat, että suurimmalla kryptomerkillä tukemat ETF:t edustaisivat vedenjakajaa digitaalisille omaisuuserille. Vaakalaudalla on miljardeja dollareita, mikä edustaa mahdollista tulovirtaa sekä yksityisiltä että institutionaalisista sijoittajista. ”Markkinat aliarvioivat edelleen vakavasti Bitcoin ETF-hyväksynnän mahdollisia vaikutuksia”, sanoi Michael Anderson, kryptoyritys Framework Venturesin perustaja. Demokraatti Gary Genslerin ja hänen Trump-aikaisen edeltäjänsä Jay Claytonin johtama SEC on kuitenkin aiemmin kieltäytynyt sallimasta tällaisen tuotteen lanseerausta vedoten huoleen sijoittajansuojasta ja mahdollisesta markkinoiden manipuloinnista.

Spekulaatiot ovat kuitenkin lisääntyneet elokuusta lähtien, jolloin SEC hävisi keskeisen laillisen taistelun kryptovarainhoitajaa Grayscale Investmentsia vastaan, että sääntelijän on suostuttava tuotteen kasvavaan huutoon. Markkinoiden veto siitä, että viranomaisten hyväksyntä on näköpiirissä, vauhditti Bitcoinin noin 160 prosentin hyppyä viime vuonna. Se ei vieläkään riittänyt saavuttamaan uudelleen marraskuussa 2021 asetetut ennätyskorkeudet, jolloin Bitcoin saavutti lähes 69 000 dollaria. Token on pysynyt suhteellisen tiukassa 44 000 dollarin välillä vuoden 2024 alusta lähtien. Se putosi noin 2 % 43 400 dollariin maanantaina klo 11.15 Singaporessa, mikä on osa laajempaa laskua kryptomarkkinoilla työviikon alussa. .

Samankaltaiset artikkelit