El Salvador pysyy sitoutuneena Bitcoiniin vaalien jälkeen – varapresidentti – Digital Transformation News

In September 2021, El Salvador became the first country to establish Bitcoin as legal tender

Bitcoin pysyy laillisena maksuvälineenä El Salvadorissa presidentti Nayib Bukelen toisella kaudella, hänen varapresidenttinsä sanoi keskiviikkona. Päiviä ennen vaaleja Bukelen odotetaan voittavan helposti ankaran jengien tukahduttamisen ansiosta. Felix Ulloa – tilapäisesti vapaalla ehtiäkseen ehdolle Bukelen kanssa – tuplasi Keski-Amerikan valtion hyväksymän kryptovaluutan lailliseksi maksuvälineeksi.

Julistus tuli sen jälkeen, kun Kansainvälinen valuuttarahasto (IMF) pyysi El Salvadoria ”harkimaan toimenpidettä uudelleen” miljardin dollarin lainaa koskevien neuvottelujen aikana, Ulloa sanoi. Hallituksella ei ole aikomusta peruuttaa päätöstä, Ulloa sanoi ja lisäsi, että US Securities and Exchange Commissionin (SEC) äskettäinen ilmoitus sallia bitcoinia seuraavien USA:n listattujen pörssirahastojen (ETF) vain vahvisti sen päättäväisyyttä.

Kymmenen vuotta valmistuneita ETF-rahastoja on arvioitu bitcoinin pelin vaihtajiksi, ja ne tarjoavat sijoittajille altistumisen maailman suurimmalle kryptovaluutalle ilman, että he omistavat suoraan tokeneita. ETF:t tarjoavat myös merkittävän sysäyksen skandaalien vaivaamaan kryptoteollisuuteen. ”Ei vain sitä (lakia) noudateta”, Ulloa sanoi keskiviikkona Reutersin haastattelussa. ”Tällä hetkellä sillä on suurin uskottavuus koko maailmassa.”

Jos Bukele ja hänen Uudet Ideat -puolue pyyhkäisevät sunnuntain vaalit, kuten suurin osa mielipidemittauksista ennustaa, Salvadoran hallitus jatkaa suunnitelmiaan käynnistää bitcoin-vakuudellisia joukkovelkakirjoja vuoden 2024 ensimmäisen neljänneksen aikana, Ulloa sanoi. Hän sanoi, että Bukelen ehdottaman verottoman kryptoparatiisin Bitcoin Cityn rakentaminen maan itäosaan ja passien myöntäminen sijoittajille, jotka lahjoittavat kryptovaluuttaan miljoona dollaria, etenevät myös.

Syyskuussa 2021 El Salvadorista tuli ensimmäinen maa maailmassa, joka otti bitcoinin lailliseksi maksuvälineeksi, ja se ansaitsi ankaraa kritiikkiä. Yksi vahvimmista arvostelijoista oli IMF, jonka kanssa maa neuvottelee 1,3 miljardin dollarin lainasta. Ulloa, 72-vuotias lakimies, sanoi toivovansa, että IMF:n rahoituksen saamisen esteet voidaan voittaa julkisen velan kiihtyessä. ”Suurin osa paketista on jo sovittu”, hän sanoi.

Samankaltaiset artikkelit