NBFC:t etsivät mahdollisia ostajia AIF-osuuksilleen – Pankki- ja rahoitusuutiset

NBFC, AIF, RBI, Reserve Bank of India, top news, latest news, business news,

Non-Banking Financial Companies (NBFC:t) ovat alkaneet etsiä potentiaalisia ostajia vaihtoehtoisiin sijoitusrahastoihin (AIF) sijoitetuille sijoituskohteille noudattaakseen Intian keskuspankin (RBI) määräaikaa. He käyvät ”aktiivisia keskusteluja” arvokkaiden henkilöiden, ulkomaisten institutionaalisten sijoittajien ja perhetoimistojen kanssa vaihtoehtoisten sijoitusrahasto-osuuksiensa myymisestä.

”NBFC:t ovat meihin yhteydessä auttaakseen niitä vähentämään vaihtoehtoisten sijoitusrahastojen riskiä myymällä sen mahdollisille ostajille”, Puneet Chaudhary, Virtuous Groupin ja Fairdeal Corporate Advisorsin, investointipankki- ja velkavälitysyrityksen, toimitusjohtaja, kertoi FE:lle.

”Yhtään kauppaa ei ole saatu päätökseen, mutta potentiaaliset sijoittajat ovat tunnistaneet pääomapoolit näiden varojen hankkimiseksi, kun taas NBFC:t ovat tunnistaneet AIF-osuutensa, jotka poistuvat heidän kirjanpidostaan”, Chaudhary sanoi.

Kaupat toteutuvat todennäköisesti ensi kuun ensimmäisellä tai toisella viikolla, koska suurin osa päättäjistä on lomalla, hän lisäsi.

Viime viikolla RBI pyysi pankkeja, NBFC:itä ja muita lainanantajia olemaan sijoittamatta sellaisiin vaihtoehtoisten sijoitusrahastojen järjestelmiin, joissa on loppupään sijoituksia velalliseen yritykseen. Pankkialan sääntelyviranomainen totesi lisäksi, että jos vaihtoehtoisen sijoitusrahaston järjestelmä, jossa säännellyt yhteisöt (RE) on jo sijoittaja, tekee loppupään sijoituksen mihin tahansa tällaiseen velalliseen yritykseen, RE:n tulisi likvidoida sijoituksensa järjestelmään 30 päivän kuluessa siitä, kun säännellyt yhteisöt (RE) ovat sijoittajia. tällaiset vaihtoehtoisen sijoitusrahaston loppupään sijoitukset. Jos RE:t eivät pysty realisoimaan sijoituksiaan säädetyssä määräajassa, niiden on tehtävä 100-prosenttinen varaus tällaisista sijoituksista.

”Päätös vaihtoehtoisten sijoitusrahastojen sijoitusten likvidoinnista riippuu yhteisöjen pääomatilanteesta. Vain ne pankit tai NBFC:t likvidoivat sijoittajansa, joilla ei ole riittävästi pääomaa”, sanoi yksityisen pankin rahoituspäällikkö.

RBI:n päätös on myös painostanut vaihtoehtoisia sijoitusrahastoja myyviä varainhoitoyrityksiä. He saavat nyt puheluita NBFC:ltä myydä AIF-osuuksiaan muille sijoittajille. ”Nämä sijoitukset poistuvat NBFC:n ja pankkien kirjanpidosta ja menevät lopulta HNI:lle, perhetoimistoille tai epätavanomaisille sijoittajille, kuten ulkomaisille pankeille tai ulkomaisille instituutioille, joita Reserve Bank ei säätele”, sanoi NBFC:n korkea virkamies. .

Intian arvopaperi- ja pörssilautakunnassa oli tämän vuoden joulukuussa rekisteröity 1 220 vaihtoehtoista sijoitusrahastoa. Vaihtoehtoisten sijoitusrahastojen keräämien sijoitussitoumusten kokonaismäärä oli 30. kesäkuuta 2023 8,44 biljoonaa rupiaa, kun se kesäkuun 2022 lopussa SEBI:n tietojen mukaan oli 6,94 biljoonaa rupiaa. Vaihtoehtoisten sijoitusrahastojen keräämien varojen kokonaismäärä oli kesäkuun 2023 vuosineljänneksen lopussa 3,74 biljoonaa rupiaa, josta 3,5 biljoonan rupian sijoituksia tehtiin ensimmäisen vuosineljänneksen loppuun mennessä.

Samankaltaiset artikkelit