Pankkien GNPA-suhde laski 3,2 prosenttiin syyskuussa, osoittaa RBI:n raportti – Banking & Finance News

Reserve Bank of India, gross non-performing asset ratio, GNPA, RBI, RBI report, top news, latest news, business news,

Intian pankkien omaisuuserien laatu parani edelleen 24. tilikaudella. Järjestämättömien bruttovarojen suhde (GNPA) hidastui 3,2 prosenttiin syyskuun lopussa, kun se oli maaliskuun 3,9 prosentin alimmillaan, Intian keskuspankin (RBI) trendien mukaan. ja pankkitoiminnan edistyminen viimeisimmän raportin mukaan keskiviikkona. Se sanoi, että alaskirjausten, päivitysten ja palautusten yhdistelmä auttoi vähentämään ilmoittamattomia maksuja.

Absoluuttisesti mitattuna julkisen sektorin pankkien bruttokansantuote pieneni 4,28 biljoonaan rupiaan maaliskuun lopussa edellisen verotuksen 5,42 biljoonasta rupiasta, kun taas yksityisten pankkien bruttokansantuote pieneni 1,25 biljoonaan rupiaan 31. maaliskuuta 22:n 1,80 biljoonasta rupiasta.

Pankkien kokonaispoistot olivat 2,17 biljoonaa rupiaa 23. tilikauden aikana, kun taas päivitykset olivat 70 049 rupioita. Vielä tärkeämpää on, että lainanantajat siirsivät yhteensä 1,44 biljoonaa tapausta, jotka koskivat 8,36 biljoonaa rupiaa, eri tuomioistuimille, mukaan lukien Lok Adalatas, velkojen perintätuomioistuin, SARFAESI Act ja IBC, ja lainanantajat pystyivät perimään takaisin vain 1,25 biljoonaa rupiaa kokonaissummasta. tapauksia.

RBI sanoi jälkikäteen, että Covid-19-pandemian vaikutukset olivat pienemmät kuin alun perin pelkäsivät suuremmille ja teollisuussektorin yrityksille, ja vaikutukset yritysten ja sektoreiden välillä olivat ohimeneviä.

Lisäksi sääntelijä sanoi, että vakuudettomien ennakkojen osuus pankkien luottojen kokonaismäärästä on noussut maaliskuun 2015 lopusta lähtien ja oli maaliskuussa 2023 25,5 %. Yli 50 % ulkomaisten pankkien lainoista on vakuudettomia, kun taas osuus on pienempi. 27,3 % yksityisille lainanantajille ja 22,6 % julkisen sektorin pankeille.

”Varantopankin marraskuussa 2023 toteuttamat toimenpiteet riskipainojen lisäämiseksi valituissa kulutusluottoluokissa on nähtävä tässä kehittyvässä ympäristössä”, se sanoi.

Luottoluokituslaitos ICRA:n raportin mukaan pankkien GNPA-suhde laskee edelleen 2,8-3,1 prosenttiin ja 0,7 prosenttiin 31. maaliskuuta 2024 alkaen. GNPA- ja NNPA-suhteet laskevat 2,1-2,5 prosenttiin. ja 0,5–0,6 prosenttia maaliskuuhun 2025 mennessä, se sanoi.

Lainojen, talletusten kasvu

RBI:n raportin mukaan pankkien luotot kasvoivat marraskuussa 16,2 % vuoden takaisesta (yoY) ja julkisen sektorin pankkien osuus lisäluotoista nousi 46,5 prosenttiin. Samaan aikaan kokonaistalletusten vauhti kiihtyi yksityisten luotonantajien määräaikaistalletusten johdosta, jotka hyötyivät korkeammista määräaikaistalletuskoroista ja ylimääräisen likviditeetin hillitsemisestä.

Säästöpankkitalletusten korot, joiden osuus on noin 31,4 % kaikista talletuksista, pysyivät pääosin ennallaan, mikä auttoi pankkeja nostamaan nettokorkomarginaaleja (NIM), RBI sanoi.

Talletusten kasvun hidastaessa luottojen kasvua pankkien luotto-talletusten suhde (CD) nousi marraskuun 2022 lopun 74,9 prosentista 77 prosenttiin marraskuussa 2023.

Yleisellä tasolla valtion omistamien pankkien osuus pankkien konsernitaseesta laski maaliskuun 2022 58,6 prosentista 57,6 prosenttiin maaliskuussa 2023. Yksityisten pankkien osuus nousi 34 prosentista 34,7 prosenttiin samana aikana. . Maaliskuun 31. päivänä julkisen sektorin pankkien osuus kaikista talletuksista oli 61,4 % ja ennakkomaksuista 57,9 %.

Samankaltaiset artikkelit