Myöhästyneen ITR-ilmoituksen jättäminen tilikaudelle 2022–23 (AY 2023–24): Tiedä kaikki ITR-lomakkeesta 1, 2 ja muista tärkeistä kelpoisuusvaatimuksista

income tax, itr, itr filing, income tax 2023, tax, how to file itr, file itr easy, itr filing, itr for, income tax forms

Viimeiset päivät on jäljellä tuloveroilmoituksen (ITR) jättämiseen edellisen vuoden 2022-23 (01-04-2022 ja 31-03-2023 välisenä aikana) ansaittujen tulojen osalta. Veronmaksajia kehotetaan arkistoimaan lomakkeet 1 ja 4 huolellisesti ottaen huomioon vuoden aikana tehdyt muutokset.

Välittömien verojen keskushallituksen mukaan verovelvollisten on toimitettava tiedot kassakuitteistaan ​​ja kaikista maassa olevista pankkitileistään ennen tämän vuoden loppua 31.12.2023.

Myös vuoden 2024-25 osalta tuloveroosasto on ottanut odottamattoman askeleen julkaisemalla tuloveroilmoituslomakkeet (ITR) tavallista aikaisemmin, tyypillisesti seuraavan verovuoden helmi- tai maaliskuussa. Tämä poikkeaminen tavallisesta aikajanasta antaa veronmaksajille pidemmän aikaa ymmärtää muutokset, kerätä tarvittavat asiakirjat ja toimittaa ilmoitukset tarkemmin.

ITR-lomake 1

Yksi tärkeimmistä ITR-lomakkeista on pienille ja keskisuurille veronmaksajille tarkoitettu lomake 1, joka tunnetaan myös nimellä Sahaj. Sahaj koskee maassa asuvia henkilöitä, joiden tulot ovat enintään 50 lakh. Tätä lomaketta voivat käyttää ne, jotka saavat tuloja esimerkiksi palkasta, yhden talon omaisuudesta, muista lähteistä (kuten koroista) ja maataloustuloista enintään 5 000 ₹.

ITR-lomake 2

Toinen merkittävä muoto on Form 4 tai Sugam, joka on yksinkertaistettu palvelemaan laajaa joukkoa pieniä ja keskisuuria veronmaksajia. Yksityishenkilöt, hindujen jakamattomat perheet (HUF) ja yritykset (pois lukien rajavastuuyhtiöt) voivat hakea Sugam-hakemusta, jos heidän asukastulonsa ovat enintään 50 lakh ₹, mukaan lukien liiketoiminnasta ja ammatista saadut tulot.

Tämä ITR-lomakkeiden varhainen julkaisu mahdollistaa paremman valmistelun, mutta myös varmistaa, että veronmaksajilla on riittävästi aikaa selata muutoksia ja toimittaa ilmoituksensa tarkemmin.

Tärkeimmät elementit

Jos jätät ITR 1:n, sinun tarvitsee vain ilmoittaa tuloilmoituksessa valitsemasi verojärjestelmä. Mutta niiden, jotka jättävät ITR 4:n, heidän on käytettävä lomaketta 10-IEA päättääkseen olla osallistumatta uuteen verojärjestelmään.

Uusiin ITR-lomakkeisiin 1 ja 4 on lisätty uusi sarake 80CCH:n pykälän mukaisten vähennysten hakemista varten. Tämä muutos tulee vuoden 2023 rahoituslain jälkeen, jossa otettiin käyttöön 80CCH:n pykälä. Tämän kohdan mukaan henkilöt, jotka liittyvät Agnipath-järjestelmään ja ovat liittyneet Agniveer Corpus Fund -rahastoon 1.11.2022 jälkeen, voivat hakea verovähennystä Agniveer Corpus Fund -rahastoon talletetun kokonaissumman osalta.

ITR-4:ssä on nyt ”Kuitit käteisenä” -sarake, jolla voit vaatia korkeampaa liikevaihtorajaa. Vuoden 2023 finanssilaki nosti liikevaihtorajaa 2 miljoonasta ₹ 3 miljoonaan ₹ niille, jotka valitsivat 44AD §:n mukaisen oletetun verotuksen. Tämä pätee, jos käteistulot eivät ylitä 5 % edellisen vuoden kokonaisliikevaihdosta tai bruttotuloista.

Samankaltaiset artikkelit