5 keskeistä strategiaa ollaksesi taloudellisesti valmis työpaikan menettämiseen

5 essential strategies to be financially ready for a job loss

Työpaikan menetys on tullut huolenaiheeksi monille palkansaajille – sekä nuorille että keski-ikäisille ammattilaisille. Maailmanlaajuisten jättiläisten äskettäiset työpaikkojen leikkaukset ovat eräitä ensisijaisia ​​merkkejä työmarkkinoiden heikkenemisestä maailmanlaajuisesti. Epävarmat taloudelliset tilanteet johtavat työpaikkojen menetyksiin, jota ei voi kiistää. Se on jo tapahtumassa ja tällaisessa tilanteessa on tärkeää olla taloudellisesti valmis taloudelliseen epävarmuuteen.

Ainoa vastaus tähän on valmistautuminen etukäteen taloudelliseen selviytymiseen työttömänä ollessasi. On aina viisasta kaivaa kaivo ennen kuin on jano. Itse asiassa vanha sanonta – Ennalta varautuminen on parempi kuin hoito – selittää sopivasti, että sinun on oltava taloudellisesti valmistautunut työpaikan menettämiseen.

Tässä on 5 tapaa olla taloudellisesti valmis työpaikan menettämiseen.

Se on turhaa ajattelua. Tee vain perusasiat tarkastelemalla kulujasi ja menokäyttäytymistäsi. Älä tuhlaa aikaa sellaisten kulujen selvittämiseen, jotka eivät tuota lisäarvoa ja jotka voidaan helposti poistaa. Se on tunnin tarve. Sinulla ei ehkä ole vaihtoehtoja, koska vaikeat ajat vaativat kovia toimia. Tällainen harjoitus auttaisi sinua säästämään hieman enemmän dollareita. Ja tällaisten säästöjen kumulatiivinen vaikutus voi muodostua mittavaksi kokonaisuudeksi. On syytä muistaa, että jokainen säästetty penni on ansaittu penni.

Adhil Shetty, toimitusjohtaja, Bankbazaar.com, sanoo: ”Ensimmäinen askel on arvioida taloudellinen tilanne. Tämä sisältää tulojesi, menojesi ja omaisuutesi ymmärtämisen. Kun ymmärrät hyvin taloudellisen tilanteensi, voit alkaa tehdä suunnitelmaa rahojesi hallintaan.

Keskity ensisijaisesti hätäkorpuksen rakentamiseen, jos sinulla ei ole sellaista tai sinulla on riittämättömät summat. Summan tulee olla vähintään riittävä kattamaan 12 kuukauden menot. Jos nykyiset kuukausikulut ovat esimerkiksi 40 000 Rs; on suositeltavaa, että hätärahastona on noin 5000 000 rupiaa työttömyyskauden ylläpitämiseksi. Voit pysäköidä nämä rahat säästötilillesi käyttöä varten.

Shetty sanoo: ”Jos sinulla on hätärahasto, nyt on aika käyttää se. Hätärahastosi tulee kattaa asumiskulut vähintään 3-6 kuukauden ajan. Tämä antaa sinulle aikaa löytää uusi työ ilman, että sinun tarvitsee huolehtia siitä, kuinka aiot maksaa laskusi.

Katso nopeasti nykyiset sijoituksesi. Tarkista se tarvittaessa talousneuvojasi tai jonkun asiantuntijan kanssa. Rahallisen arvon kasvu on yksi tärkeimmistä syistä sijoittamisen takana. Joskus meidän on kuitenkin myös suojeltava tähän mennessä luotua vaurautta. Työpaikkojen irtisanoutuessa kannattaa luopua riskialttiista tuotteista, kuten osakkeista tai osakepainotteisista sijoituksista, kuten osakerahastoista.

Suuntaa tällaiset sijoitukset, jos ei kokonaan, ainakin osittain velkasaamisiin, kuten velkasijoitusrahastoihin, pankkien kiinteisiin talletuksiin, jotka ovat viime aikoina saaneet kohtuullisen hyviä korkoja. Voit myös valita velkapainotteiset hybridirahastot. Vaikka kasvu ei ehkä ole yhtä nopeaa kuin tähän mennessä tarjoamasi osakesijoituksesi, saat taloudellisen turvan tunteen helposti saatavilla olevalla likviditeettillä. Tätä voidaan hyödyntää, jos työpaikan menetys jatkuu pitkään.

Odottamattomat hoitolaskut voivat aiheuttaa suuren reiän taskuusi. Riittävä vakuutusturva on tunnin tarve. Harkitse vakuutusmaksun lopettamista, vaan säilytä se, erityisesti sairausvakuutus. Lopettaminen voi osoittautua vaaralliseksi; jos sinulla on lääketieteellinen hätätilanne, kun sinulla ei ole työtä. Säästösi ja sijoituksesi voivat kokea suuren lommo minkä tahansa terveysongelman vuoksi, jos sinä ja perheesi eivät ole asianmukaisesti suojattuja. Jos mahdollista, lisää vakuutusturvaa, jos sinulla on varaa lisäkustannuksiin. Vähintään 10 000 000 rupiaa oleva sairausvakuutus on erittäin suositeltavaa.

Pidä taloudelliset velkasi kurissa. Taloudelliset velat, kuten olemassa olevan lainan maksaminen kuukausittaisten EMI-järjestelmien kautta, lisäävät stressiä taloudelliselle terveydellemme. Se kasvaa moninkertaisesti, kun ei ole tasaista kuukausipalkkaa. Voit ryhtyä tehokkaisiin toimenpiteisiin maksaaksesi tai osittain maksaaksesi lainasumman normaalilla ennakkomaksulla, jos kyseessä on lyhytaikainen laina. Tämä varmistaisi, että kuukausittainen summa, jonka olet velvollinen maksamaan, pienenee ja et tunne suurta nipistystä lainaa kunnioittaessasi, kun sinulla ei ole säännöllisiä kuukausituloja. Tästä huolimatta on myös pidättäydyttävä lisäämästä uutta vastuuta ottamalla uusi laina. Takaisinmaksusitoumusten lisääminen voi osoittautua tuhoisiksi vaikeina aikoina.

Työttömyyden vaihe on yksi vaikeimmista hetkistä, jonka voi koskaan kokea. Psykologisen ja taloudellisen stressin yhdistelmä aiheuttaa usein sekasortoa. Asianmukainen valmistautuminen taloussuunnittelun kautta tarjoaa toimivan ratkaisun. Mutta paljon tärkeämpää kuin tämä on, että sinun on oltava henkisesti valmistautunut pahimpaan. Kun menoja valvotaan tiukasti ja talouskuri on tiukka, ja uskotaan vahvasti, että hyviä aikoja seuraa, on keskityttävä kestävyyteen. Yllä mainittujen tapojen yhdistelmä voi auttaa sinua suojelemaan elämääsi vaikeilla vesillä.

Samankaltaiset artikkelit