Britannian kuningas Kaarle III juhlii 75-vuotissyntymäpäiväänsä; käynnistää uuden ruokaprojektin – World News

King charles, crown of england, king of england, prince harry, meghan markle, royal family, king's birthday celebrations, queen elizabeth

Britannian kruunu kuningas Kaarle III täytti tänään 75 vuotta. Hän on suunnitellut viettävänsä syntymäpäivänsä julkisesti vierailemalla ruuanjakokeskuksessa vaimonsa kuningatar Camillan kanssa. Reutersin mukaan Charles aikoo myös käynnistää ohjelman ruokaköyhyyden torjumiseksi ja jätteiden vähentämiseksi. ”Coronation Food Project” tukee 14 miljoonaa ihmistä Isossa-Britanniassa, jotka kohtaavat elintarviketurvaa.

14. marraskuuta 1948 syntynyt kruunu käynnisti silloisen prinsessa Elizabethin esikoisen syntymän kunniaksi suunnitelman tarjota lahjaruokapaketti jokaiselle perheelle, joka oli saanut lapsen samana päivänä. Kansallisen arkiston tietojen mukaan tänä tiukkana aikakautena jaettiin yli 2 600 lahjapakettia, joihin kuului saippuaa, voita, kuivattua munaa, hunajaa, marmeladia, pekonia ja naudanlihaa, kuten BBC raportoi.

Kuningas Charles, joka on viettänyt 5 vuosikymmentä ympäristönsuojeluun ja hyväntekeväisyysjärjestöjen järjestämiseen, aikoo juhlia syntymäpäiväänsä samoilla linjoilla.

Kuningas korosti kampanjaa Big Issue -lehden artikkelissa ja sanoi: ”Ruoan tarve on yhtä todellinen ja kiireellinen ongelma kuin ruokahävikki.” Keskipäivällä King’s Troopin Royal Horse Artillery, joka on nimetty Charlesin isoisän kuningas Yrjö VI:n mukaan, antaa 41 aseen tervehdyksen Lontoon Green Parkista.

Tämän jälkeen Charles isännöi 400 sairaanhoitajaa kansallisesta terveyspalvelusta. Myös Kansalliset terveyspalvelut täyttävät 75 vuotta. Kaarle III otti vallan äitinsä kuningatar Elizabeth II:n kuoleman jälkeen viime vuonna. Hänet kruunattiin tämän vuoden toukokuussa.

Kuningas Charles on ottanut valtaistuimen haltuunsa, hän on tehnyt useita aloitteita säilyttääkseen kruunun merkityksen nykypäivän brittiläisessä seurassa. PTI:n mukaan ”Charles teki kolme ulkomaanvierailua ja lupasi avata kuninkaalliset arkistot tutkijoille, jotka tutkivat kruunun yhteyksiä orjuuteen, ja ilmaisi ”surua ja katumusta” kenialaisia ​​vastaan ​​heidän itsenäisyystaistelunsa aikana tehdyistä ”kamalista ja perusteettomista väkivallanteoista”. ”

Kuninkaallinen perhe on ollut keskellä kiistoja, joista viimeisin on ollut hänen poikansa, prinssi Harryn syrjäytyminen, joka luopui kuninkaallisesta perheestä ja muutti Kaliforniaan vaimonsa Meghan Marklen kanssa. On kerrottu, että paria ei ole kutsuttu Charlesin syntymäpäiväjuhliin. BBC raportoi kuitenkin, että kuningas Charles saattaa saada puhelun prinssi Harrylta.

Samankaltaiset artikkelit