IT-hälytykset näkevät suuren hypyn, 3 miljoonaa veronmaksajaa pyydettiin selittämään eroista palautuksissa

The Income Tax, TDS, Income tax news, tax news, top news, latest news, economy news, tax news,

Tuloveroosasto (IT) on lähettänyt hälytyksiä tekstiviesteillä ja sähköpostilla noin 3 miljoonalle palkalliselle veronmaksajalle eri puolilla maata ja korostanut ilmeistä ristiriitaa TDS:n (lähdevero) ja heidän tarkistetuissa veroilmoituksissaan pyytämien palautusten välillä. virkamies kertoi FE:lle.

”Koska 31. joulukuuta (2023) oli viimeinen tarkistettujen ilmoitusten jättämispäivä… olemme lähettäneet hälytyksiä, jotka etsivät selitystä arviointivuosille 2023-24 jätettyjen palautusten eroavaisuuksiin”, virkamies sanoi.

Tämä merkitsee suurta hyppyä tällaisten hälytysten määrässä, ja lisääntynyt valvonta johtuu osittain Mysurussa lokakuussa 2022 avatusta erikoisyksiköstä, joka harjoittaa asiakirjojen keskitettyä täsmäämistä ja ristiintarkistusta.

Osasto antoi veronmaksajille mahdollisuuden korjata ilmoitetuissa tuloissa (jos sellaisia ​​on), vähennyksissä, pankkitiedoissa, henkilötiedoissa, tiettyjen tulojen poisjättämisessä tai tulojen poikkeamisessa alkuperäisen ilmoituksen ja lomakkeen 26AS/Vuositiedote välillä sekä tiedosto tarkistettu. palaa.

Osasto totesi 26. joulukuuta X-viestissä, että lähetetyt hälytykset on tarkoitettu helpottamaan veronmaksajia ja saamaan heidät tietoisiksi osastolla olevista tiedoista raportoijien vuoden aikana raportoimista liiketoimista.

”Se ei ole kaikille veronmaksajille lähetettävä ilmoitus, vaan se on ilmoitus, joka lähetetään vain niissä tapauksissa, joissa ITR:ssä olevien tietojen ja raportoijalta saatujen tietojen välillä on ilmeinen epäsuhta”, viesti sanoi.

Yllä lainattu virkamies mainitsi, että mikäli veronmaksajat eivät toimi hälytyksen mukaan, osasto antaa heille tapauskohtaisia ​​ilmoituksia.

Asiantuntijoiden mukaan yleinen epäsuhta johtuu työnantajalle ilmoitettujen investointien ja työntekijän veroilmoituksessaan ilmoittamien investointien välisestä erosta. Useimmissa tapauksissa työntekijät eivät pysty sijoittamaan ajoissa varojen niukkuuden vuoksi ja voivat ottaa verovähennyksen veronpalautukseen johtavan palautusprosessin aikana, he sanovat.

”Nämä johtuvat yleensä asunnon vuokratuesta, sairausvakuutuksesta, asuntolainan lyhennyksistä, alle 80C:n verosäästösijoituksista jne. Muut ilmeiset epäsuhtasuhteet voivat johtua vuoden aikana tehdyistä kiinteistöjen myynnistä ja muista arvokkaista liiketoimista, kuten kiinteiden uusimisesta. talletukset”, sanoi Amit Maheshwari, AKM Globalin verokumppani.

Sudit K Parekh & Co. LLP:n yhteistyökumppani Anita Basrur sanoi, että IT-viranomaiset käyttävät tekoälyä tunnistaakseen ITR:n eroavaisuudet.

”Lisäksi veroviranomaiset lähettävät IT-lain 133C §:n mukaisia ​​valtuuksiaan käyttäen myös ilmoituksia, joissa vaaditaan yrityksiltä tietoja hallussaan olevien työntekijöiden tietojen tarkistamiseksi”, hän sanoi.

Samankaltaiset artikkelit