LIC ohittaa SBI:n tullakseen arvokkaimmaksi virtalähteeksi; markkina-arvo on 5,8 miljoonaa rupiaa – Market News

LIC vs SBI stock price

Valtion omistama vakuutusjättiläinen Life Insurance Corporation of India on saanut takaisin asemansa arvostetuimpana julkisen sektorin yrityksenä ylittäen valtionpankin markkina-arvon.

SBI:n markkina-arvo on 5,63 000 000 miljoonaa rupiaa, mutta LIC on ylittänyt sen markkina-arvolla (MCap) 5,64 lakh crorea. Klo 9.30 alkaen SBI-osakkeet laskivat 1,5 prosenttia 624 Rs:iin, kun taas LIC:n arvo oli 896 Rs BSE:ssä, mikä osoittaa 0,2 prosentin nousua. Samanaikaisesti vertailuindeksi BSE Sensex koki 1,02 prosentin tappion ja asettui 72 386 pisteeseen.

Vuonna 2023 LIC nousi merkittävästi, yli 22 %, ja kuluvana vuonna 2024 se on noussut vielä 7,5 %. Sitä vastoin SBI edistyi vaatimattomalla tavalla lähes 5 % nousulla edellisenä vuonna, mutta kuluvana vuonna se on tehnyt yli 1 % tappiota.

Tämä suotuisa trendi sai lisävauhtia seuraavan kuukauden aikana ja kirjasi vaikuttavan 22,66 %:n nousun joulukuussa. Kuluvan kuukauden aikana ja vuoden 2024 alusta lähtien osake on jatkanut vahvaa kehitystä, mikä merkitsee tähän mennessä yli 10 prosentin nousua. Tällä hetkellä osake on noin 4 % alle listautumishintansa.

LIC on jatkuvasti pysynyt analyytikoiden ykkösvalintana. Centrum Broking korosti tammikuun alussa, että LIC käy kauppaa alennuksella Embedded Value -arvostaan, mikä tarjoaa merkittävää arvomukavuutta.

LIC säilyttää edelleen määräävän asemansa, mikä käy ilmi sen Q1-tuloksista, mikä osoittaa johdonmukaisen markkinaosuuden kasvun huomattavasta koostaan ​​huolimatta. Odotettujen säännösten muutosten PAR- ja Non-PAR-liiketoimintasegmenteissä odotetaan vaikuttavan merkittävästi LIC:n pitkän aikavälin kannattavuuteen.

PAR tai osallistuva henkivakuutus mahdollistaa henkivakuutetun osallistumisen henkivakuutusyhtiön tuottoon. Analyytikot väittävät, että ei-par-segmentti tuo lisäarvoa, ja sen osuuden kasvu voi parantaa LIC:n yleisiä katteita.

Mitä tulee tilikauden 24 ensimmäisen vuosipuoliskon taloudelliseen tulokseen, LIC raportoi nettotulosta 17 469 ₹, mikä heijastaa kasvua edellisen vuoden vastaavan ajanjakson 16 635 ₹. Lisäksi uuden liiketoiminnan palkkio (yksittäinen) H1FY24:lle nousi 2,65 % 25 184 ₹ 24 535 ₹ 23:n vuosipuoliskon 24 535 ₹:iin. Uuden liiketoiminnan vakuutusmaksu vastaa henkivakuutussopimuksen ensimmäisen vakuutusvuoden vakuutusmaksua.

Samankaltaiset artikkelit