Fedfina julkistaa 1 092 miljoonan rupiaan listautumisannin; ei näe RBI-normien vaikutusta asiaan – IPO News

Fedfina, Fedbank Financial Services, Federal Bank, BSE, RBI, initial public offering, IPO, latest news, business news, top news,

Fedbank Financial Services (Fedfina) ilmoitti perjantaina, että se aikoo nostaa jopa 1 092 miljoonaa rupiaa 22. marraskuuta avattavalla listautumisannissa.

Varantopankin kiertokirje nostaa vakuudettoman luotonannon riskipainoja nostaa lainakustannuksia, mutta negatiivinen markkinatunnelma ei vaikuta tarjoukseen, toimitusjohtaja Anil Kothuri kertoi toimittajille täällä.

Etelässä sijaitsevan Federal Bankin tytäryhtiö Fedfina on asettanut 133-140 rupiaa osakkeelta osakeannin hintarajaksi, joka tulee joukkoon muita liikkeeseenlaskuja ennen lomakautta ja ensi vuoden parlamenttivaaleja. Numero on avoinna kolme päivää 22. marraskuuta alkaen.

Tarjous koostuu uudesta 600 miljoonan rupian emissiosta, kun taas loput ovat myyntitarjous, jonka perusteella nykyiset osakkeenomistajat, mukaan lukien Federal Bank ja kotimainen pääomarahasto True North, irtautuvat.

Kothuri sanoi, että liikkeeseenlaskun jälkeen Federal Bankin kokonaisomistus laskee 61 prosenttiin nykyisestä 73 prosentista, kun taas True Northin omistus putoaa 8,5 prosenttiin nykyisestä 25 prosentista.

Uudet sijoittajat omistavat yli 31 prosenttia osakkeista annin jälkeen. True North oli ensimmäisen kerran sijoittanut yhtiöön marraskuussa 2018 42 ruplaa osakkeelta, kun taas yhtiön viimeisin varainkeruu oli osakeanti marraskuussa 2021, jolloin osakkeita merkittiin 70 ruplaa, Kothuri sanoi.

Asuntolainaa ja kultalainaa antavan yhtiön kokonaisvakavaraisuus nousee liikkeeseenlaskun jälkeen yli 25 prosenttiin nykyisestä 19 prosentista, Kothuri sanoi.

Tällä hetkellä noin 16 prosenttia koko Rs 9300 crore lainakannasta on vakuudettomia yrityslainoja, ja Kothuri sanoi, että RBI:n tarkistetut riskipainonormit vaikuttavat yritykseen, koska lainakustannukset voivat nousta.

Hän kuitenkin huokaisi luottamusta siihen, että se ei vaikuta listautumiseen, sillä negatiivinen ilmapiiri – useiden rahoittajien osakkeet ovat tänään alhaalla – on lyhytaikainen ja listautumisannin sijoittaja ostaa pitkän aikavälin potentiaalia.

Sen talousjohtaja CV Ganesh sanoi, että yhtiön vakuudettomat lainat eivät ole henkilökohtaisia ​​​​lainoja, joita RBI näyttää aikovan lyhentää, vaan lainoja pienyritysten omistajille, jotka myönnetään kassavirran näkemällä. Siksi tarvitaan suurempaa selkeyttä, hän korosti.

Federal Bankin skripti päätyi perjantaina 1,40 prosentin laskuun 148 rupiaan BSE:ssä verrattuna 0,28 prosentin korjaukseen vertailuindeksissä.

Samankaltaiset artikkelit