Uusien liiketoimintamahdollisuuksien arviointi ajoneuvo- ja kotirahoituksen tehostamiseksi: Manappuram Finance MD – Banking & Finance News

Manappuram Finance, Gold loan, gold loan portfolio, top news, economy news, business news,

Kultalainayhtiö Manappuram Finance sanoo arvioivansa jatkuvasti uusia mahdollisuuksia ja ottavansa yhteyttä uusiin liiketoiminta-alueisiin sopivana ajankohtana. Yhtiö jatkaa hajauttamisstrategiaansa jättämättä kuitenkaan vartioimaan kultalainavertailua, MD & CEO kertoo ainutlaatuisessa vuorovaikutuksessa. Hänen mukaansa kullan kysyntä on vakaata hintavaihteluista huolimatta ja tämä lupaa hyvää kultalainateollisuudelle. Otteita:

K: Kun otetaan huomioon hintavaihtelut, näkemyksesi yrityksen kultalainojen kasvusta 24. tilikaudelle?

Kultalainakantamme kasvoi yli 8 % vuodentakaisesta kuluvan verotuksen juuri päättyneellä syyskuun neljänneksellä. Juuri päättyneen vuosineljänneksen aikana on tullut 403 000 uutta asiakasta, mikä nosti elävien asiakkaiden määrän 2,46 miljoonaan. Vaikka kultalainakannan kasvu on ollut marginaalista edelliseen vuosineljännekseen verrattuna, kullan kysyntä on vakaata huolimatta hintavaihteluista, mikä lupaa hyvää kultalainateollisuudelle. Kuluvan vuosineljänneksen ja Q4:n odotetaan näyttävän hyviä tuloksia, jos mennään edellisen tilikauden kaavan mukaan. Joten odotamme päättävämme finanssipolitiikan vähintään 8-10 prosentin kultalainan AUM:n kasvulla.

K: Miten muut liiketoiminta-alat ovat kasvaneet Q2FY24:n aikana?

V: Kasvu on ollut tasaista ja kauttaaltaan. Ei-kultainen portfoliomme on menestynyt hyvin. Mikrorahoituskirjamme kasvoi 43 % vuotta aiemmasta ja on saavuttanut 10 950 miljoonan AUM:n. Ajoneuvo- ja kalustorahoitussalkun osalta vuotuinen kasvumme on ollut vaikuttava 66 %, kun taas kasvatimme asuntorahoituskantamme 42 %.

K: Yrityksen ei-kultalainaliiketoiminnan osuus on nyt 47 % konsolidoidusta AUM:sta. Mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmasi tällä saralla?

A; Olemme lähellä tavoitettamme saavuttaa kulta- ja ei-kulta-yhdistelmä 50:50. Jatkamme hajauttamisstrategiaa, mutta emme anna meidän pettää kultalainavertailua. Strategiamme mukaisesti optimoidaksemme kultalainakannan tuottoa, haemme kultalainaa ja kotiovelta kultalainaa paljon keskitetymmin. Ei-kultakirjassa mikrorahoitus näyttää edelleen lupaavalta, kun taas lisäämme toimintaamme ajoneuvo-, asuntorahoitus- ja yrityslainoissa.

K: Kun nykyistä finanssipolitiikkaa on jäljellä kaksi neljännestä, mitkä ovat näkymäsi konsolidoidun AUM:n kasvulle 24. tilikaudelle?

V: Tavoittelemme 15-20 %:n konsolidoitua AUM:n kasvua vuositasolla. Tulemme kaikilta sylintereiltä mikrorahoituksen, ajoneuvorahoituksen, kotirahoituksen ja uusien ei-kultaisten vertikaalien kanssa, jotka edistävät AUM:n kasvua. Arvioimme jatkuvasti uusia ja nousevia mahdollisuuksia ja otamme yhteyttä uusiin liiketoiminta-alueisiin, kun oikea tilaisuus tulee.

K: Mikä on Asirvad Microfinance IPO -päivitys lokakuussa tehtyjen paperien jälkeen? Onko Manappuram Financelle varainhankintasuunnitelmaa?

V: Olemme jo jättäneet Asirvad Microfinance DRHP:n markkinoiden sääntelyviranomaiselle SEBI:lle ja sitä käsitellään. Jos mikrorahoituksen listautumisanti etenee suunnitelman mukaisesti, saamme pääomana 1 500 miljoonaa rupiaa, joka hyödynnetään lainaamiseen. Muutoinkin meillä on hyvä pääoma ja riittävä likviditeetti. Yhtiön vakavaraisuussuhde (erillisen kokonaisuuden osalta) oli 30,7 % tilikauden 24 toisen neljänneksen lopussa.

Samankaltaiset artikkelit