ED lähettää syytelomakkeen kiinalaista alkuperää olevia johtajia ja muita kryptolouhinta-sovellustapauksessa vastaan ​​- Digital Transformation News

Countrywide searches were undertaken by the ED in this case

Syyteilmoitus on jätetty rahanpesun vastaisen lain nojalla 299 tahoa, mukaan lukien 10 kiinalaista alkuperää olevaa henkilöä, vastaan ​​tutkimuksessa, joka liittyy väitettyyn sijoittajien huijaamiseen kryptovaluuttojen, kuten Bitcoinien, louhinnan nimissä, Enforcement Directorate sanoi keskiviikkona. .

Erityistuomioistuin Dimapurissa Nagalandissa otti tiistaina tietoonsa rahanpesun ehkäisylain (PMLA) nojalla tehdyn syyttäjävalituksen, liittovaltion virasto sanoi lausunnossaan. Syytetyiksi on nimetty kaikkiaan 299 yksikköä, mukaan lukien 76 kiinalaisen määräysvallassa olevaa yhteisöä, joissa 10 johtajaa on kiinalaista alkuperää ja kaksi muiden ulkomaalaisten määräysvallassa. Täytäntöönpanoviraston (ED) rahanpesutapaus on peräisin Kohiman poliisin tietoverkkorikosyksikön FIR:stä.

Kohiman poliisi oli kirjannut useita henkilöitä Intian rikoslain ja tietotekniikkalain nojalla, koska heidän väitetään huijanneen herkkäuskoisia sijoittajia lupaamalla tähtitieteellistä tuottoa louhimalla Bitcoineja ja muita kryptovaluuttoja. Poliisi oli sanonut, että syytetty käytti sovellusta (matkapuhelinsovellusta), jonka nimi oli ”HPZ Token”, sijoittajien ”huijaamiseen”. ED sanoi, että pankkitilejä ja kauppiastunnuksia avasivat useat ”shell-yksiköt”, joilla oli ”tyhmiä” johtajia rikoksen tuottaman hyödyn ”kerrottamista” varten.

Nämä varat on saatu ”petollisesti” laittomaan online-pelaamiseen, vedonlyöntiin ja investointeihin Bitcoinin louhintaan, se väitti. 57 000 rupian sijoituksesta luvattiin tuottoa 4 000 rupiaa päivässä kolmen kuukauden ajan, mutta rahaa maksettiin vain kerran, ja sen jälkeen syytetyt hakivat sijoittajilta uusia varoja, ED sanoi. ED teki maanlaajuisia etsintöjä tässä tapauksessa, mikä johti kiinteän omaisuuden ja talletusten takavarikointiin 455 miljoonan rupian arvosta.

Samankaltaiset artikkelit