Cryptoverse: Bitcoinin kaivostyöntekijät ansaitsevat rahaa ennen ”puolittamista” – Digital Transformation News

Reportedly, Bitcoin prices have rallied in the past following halvings

Bitcoin-kaivostyöntekijät tekevät heinää auringon paistaessa. Kryptovaluutan äskettäinen ralli on vetänyt liiketoiminnan alaspäin – ja nyt kaivosyhtiöt kilpailevat saadakseen voittoja ennen kuin bitcoinin ”puolittuminen”, kun rahakkeiden tuottamisesta maksettavat palkkiot leikataan puoleen. Seuraava puolittaminen on odotettavissa huhtikuussa 2024, prosessi, joka on suunniteltu hidastamaan bitcoinin vapauttamista. Bitcoinin tarjonta on rajattu 21 miljoonaan – josta 19 miljoonaa on jo louhittu.

”Näet erittäin kiireellisen laitteiden kytkemisen ennen puolittamista”, sanoi Gregory Lewis, analyytikko BTIG:stä, joka kattaa 13 suurinta Yhdysvaltain listattua bitcoin-kaivostyötä. Bitcoinin hashrate – kolikon louhimiseen tarvittavan laskentatehon mitta – on noussut kaikkien aikojen ennätykselle kryptoalustan Blockchain.comin mukaan. Tämä tarkoittaa, että kaivostyöntekijöiden on käytettävä yhä enemmän tehoa ja nopeutta murtaakseen monimutkaisia ​​matemaattisia pulmia, jotka ansaitsevat heille bitcoineja.

JP Morganin analyytikot arvioivat, että hashrate on saavuttanut ennätyskorkeudet 11 peräkkäisenä kuukautena, mukaan lukien historiallinen nousu lokakuussa.

Bitcoin on noussut noin 37 % viimeisen kuukauden aikana noin 37 000 dollariin kuukausien välinpitämättömyyden jälkeen, mikä on rohkaissut kaivostyöntekijöitä kytkemään tehokkaat tietokoneet pulmapelien murtamiseen ja uusien kolikoiden myymiseen. Kaivostyöläisten ansaittujen tulojen keskiarvo 30 päivän ajalta on parantunut tasaisesti tänä vuonna ja saavuttanut 18 kuukauden korkeimman 32,46 miljoonan dollarin 11. marraskuuta, blockchain.comin tiedot osoittavat.

Kaivostoiminta – erittäin energiaintensiivinen prosessi – ei kuitenkaan ole vielä yhtä kannattavaa kuin vuoden 2021 kukoistuskaudellaan. Kaivostyöläisten tulot yhden petahash:n sekunnissa laskentatehosta päivässä ovat nousseet yli 81 dollariin marraskuun alun 70 dollarista, mutta jäävät selvästi alle 127 dollarin huipputason toukokuun alussa, kaivostietoalustan Hashrate Indexin mukaan.

Kun kaivostyöntekijöiden palkkioiden osuutta leikataan vielä kuusi kuukautta, he etsivät keinoja estää marginaalinsa pienenemisen kovassa kilpailussa. ”Jokainen puolittaminen pakottaa kaivostyöläiset pelaamaan peliä riittävän korkealla tasolla, jotta he huuhtoutuisivat pois”, sanoi kaivosyhtiö Sazminingin toimitusjohtaja William Szamosszegi.

Bitcoinin hinnat ovat tyypillisesti nousseet aiemmin puolittumisen jälkeen. Kuusi kuukautta ensimmäisen puolittamisen jälkeen vuonna 2012 hinta hyppäsi 126 dollariin 12 dollarista. Vuoden 2016 toisen puolittamisen jälkeen se nousi 1 000 dollariin 654 dollarista seitsemässä kuukaudessa ja vuonna 2020 se nousi 18 040 dollariin 8 570 dollarista samalla ajanjaksolla.

Bitcoinin kolmas puolittaminen vuonna 2020 pudotti kaivospalkkiot 6,25 bitcoiniin lohkoa kohden, ja tulevan on määrä laskea sen 3,125:een huhtikuussa. Nykyhinnoin kunkin lohkon louhinta tuottaa 231 250 dollaria. Digitaalisten omaisuuserien sijoitusyhtiö Fineqia Internationalin analyytikko Matteo Greco sanoi, että monet kaivosyhtiöt päivittävät laitteitaan ja lisäävät hashrate-voimaansa pysyäkseen kilpailukykyisinä.

Voittomarginaaliensa säilyttämiseksi jotkut pelaajat ovat turvautuneet siirtämään toimintansa Keski-Amerikan maihin, joissa energian hinnat ovat edullisempia ja hallitukset ovat ystävällisempiä kryptovaluuttoja kohtaan. ”On liian aikaista sanoa, ovatko kaikki bitcoin-kaivostyöntekijät poissa metsästä”, sanoi Ludovic Thomas, salkunhoitaja sveitsiläisestä Criptonite Asset Managementista, joka sijoittaa digitaaliseen omaisuuteen. ”Tuottavuuden kasvu johtaa aina verkon hajautukseen ja vaikeuskasvuun.”

Samankaltaiset artikkelit