Intian lentoasemaviranomainen on nostanut Port Blairin Veer Savarkarin kansainvälisen lentoaseman III tasosta II -lentokenttä – Airlines/Aviation News

flight

Äskettäin pyrkiessään parantamaan Intian lentoasemainfrastruktuuria Intian lentoasemaviranomainen (AAI) nosti sunnuntaina (31. maaliskuuta) Veer Savarkarin kansainvälisen (VSI) lentokentän Port Blairissa, Andaman- ja Nicobarsaarilla, tasolta III luokkaan. II-lentokenttä virallisen lausunnon mukaan.

Uudistus tuo mukanaan merkittäviä muutoksia lentoaseman johtamisrakenteessa ja hallintovaltuuksissa. Aiemmin luokan III lentoasemaksi luokiteltua ja yhteisen toimitusjohtajan tason valvomaa VSI-lentokenttää johtaa nyt johtajatason johtaja sen jälkeen, kun se on nostettu luokan II asemaan. Tämä muutos antaa lentoasemahallinnolle enemmän valtaa suorittaa erilaisia ​​AAI:n delegoimia tehtäviä.

Miten lentokentät luokitellaan?

Lentoasemien luokitukset määräytyvät useiden tekijöiden perusteella, mukaan lukien matkustajaliikenne, kehityshankkeet, maantieteellinen merkitys, kannattavuus ja työvoiman koko.

VSI:n lentokentän johtaja Devender Yadav sanoi haastattelussa PTI:lle: ”Tämä on erittäin myönteinen askel AAI:n johdolta lentoaseman hallinnollisen kehyksen vahvistamiseksi/valtuuttamiseksi matkustajien helpottamiseen liittyvien töiden päätöksenteossa ja toteuttamisessa.”

Kapasiteetti 1200 matkustajalle

Päivitys seuraa uuden integroidun terminaalirakennuksen vihkiäisiä käyttöön VSI-lentokentällä 18.7.2023, jonka pääministeri Narendra Modi vihki käyttöön videoneuvottelun kautta. Lentotoiminta aloitettiin uudesta terminaalirakennuksesta 21.8.2023, ja sen kapasiteetti on 1 200 matkustajaa ruuhka-aikoina ja jonka kokonaispinta-ala on 40 837 neliömetriä.

Huippu matkustajaliikenteessä

Huolimatta maailmanlaajuisista haasteista, mukaan lukien pandemia, lentoaseman matkustajaliikenne on kasvanut huomattavasti, ja tämän vuoden huhtikuusta helmikuuhun matkustajamäärä on yli 13 miljoonaa, mikä merkitsee yli 12,5 prosentin kasvua edelliseen vuoteen verrattuna.

Toisessa kehityksessä Port Blairin lentoaseman instrumenttilaskeutumisjärjestelmä (ILS) on tarkoitus ottaa käyttöön 18. huhtikuuta. Tarkkuusradionavigointijärjestelmä ILS auttaa lentokoneita lähestymään kiitoratoja huonoissa sääolosuhteissa ja huonon näkyvyyden aikana, mikä parantaa merkittävästi turvallisuutta ja toiminnallinen tehokkuus.

”ILS:n käyttöönotto on muutoksen siviili-ilmailun kannalta Andamaanien ja Nikobarsaarilla ja merkittävä monsuunimatkailun, yölentotoiminnan ja huonojen sääolosuhteiden mahdollistaja. Vuosi 2024 tulee olemaan käännekohta siviili-ilmailulle Andamaanien ja Nikobarsaarilla”, Yadav sanoi.

(PTI-tuloilla)

Samankaltaiset artikkelit