RBI:n mukaan 93 % 2 000 rupian seteleistä on palannut toukokuun jälkeen

RBI latest news, RBI news, Reserve Bank of India news, banking news, latest banking news

Intian keskuspankki (RBI) kertoi perjantaina, että 93 prosenttia maan korkeimmista 2 000 rupiaiden seteleistä – arvoltaan 3,32 biljoonaa rupiaa (40,14 miljardia dollaria) – on palautettu sen jälkeen, kun se päätti vetää ne liikkeestä.

RBI oli sanonut toukokuussa, että se poistaisi nämä arvokkaat setelit ja sallii niiden vaihdon tai talletuksen 30. syyskuuta asti.

Liikkeessä olevien 2 000 rupian seteleiden kokonaisarvo laski 3,56 biljoonaan rupiaan 19. toukokuuta, kun se oli 3,62 biljoonaa rupiaa 31. maaliskuuta eli viime tilikauden lopussa – keskuspankki sanoi lausunnossaan.

Samaan aikaan näitä seteleitä on liikkeessä 240 miljardin rupian arvosta 31. elokuuta, se sanoi.

Suurilta pankeilta kerätyt tiedot osoittivat, että noin 87 prosenttia lainanantajien vastaanottamista seteleistä oli talletuksia, kun taas noin 13 prosenttia vaihdettiin muihin seteleihin, RBI sanoi.

2 000 rupian setelit otettiin käyttöön vuonna 2016 täydentämään Intian talouden liikkeessä olevaa valuuttaa sen jälkeen, kun hallitus teki vuonna 2016 shokkiliikkeen demonetisoidakseen talouden romuttamalla arvokkaat setelit yhdessä yössä.

Keskuspankki on kuitenkin usein sanonut, että se haluaa vähentää liikkeessä olevia arvokkaita seteleitä, ja se on lopettanut 2 000 rupian seteleiden painamisen viimeisten neljän vuoden aikana.

Samankaltaiset artikkelit