Listautumisnormit vuoden loppuun mennessä: IFSC-A päällikkö

Finance Minister Nirmala Sitharaman

Kansainvälinen rahoituspalvelukeskus IFSC-A (International Financial Services Centers Authority) laatii todennäköisesti säännöksiä yritysten suorasta listaamisesta.

IFSC-A:n puheenjohtaja K Rajaraman sanoi Global Fintech Fest -tapahtumassa puhuessaan, että viranomainen käsittelee parhaillaan ministeriön ilmoituksia. Työryhmä on myös perustettu työskentelemään muiden sääntelijöiden, kuten Sebin, RBI:n jne., kanssa. Nykyisten säännösten muutosten pitäisi valmistua tämän vuoden loppuun mennessä.

Myös G Padmanabhan, entinen RBI:n ED, puhui samassa tilaisuudessa, huomautti, että IFSC-A on suositellut erilaista yhtiölakia lainkäyttöalueella, koska IFSC on pohjimmiltaan ulkomainen paikka Intiassa.

Rajaraman sanoi, että IFSC-A:n maksuja ja selvitystä koskevat määräykset viimeistellään lähikuukausina, mikä mahdollistaa nopeamman selvityksen. Tällä hetkellä osapuolten välinen selvitys tapahtuu vastaavien pankkien kautta.

Lisäksi reaaliaikainen bruttoselvitys eli RTGS-järjestelmä on myös todennäköinen seuraavan kuuden kuukauden aikana. Nämä kaksi toimenpidettä auttavat tehostamaan rahoitusjärjestelmää.

Rajaraman osoitti optimismia jalometallikaupan suhteen infrastruktuurin, jalometallipörssin, selvitysjärjestelmien ja holvien ollessa nyt käytössä. Hän sanoi, että hopean ja jalometallien lisäämistä harkitaan voimakkaasti kullan johdannaisten kanssa. Tällä hetkellä valmisteilla on muutamia säädösmuutoksia.

”Tarjoamme kilpailukykyisen verorakenteen, joka sisältää 10 vuoden yhteisöverovapautuksen 15:stä, sekä vapautukset osingonjakoverosta, arvopaperitransaktioverosta, hyödyketransaktioverosta ja paljon muuta. IFSCA on helpottanut käynnistysyritysten pääsyä ja rohkaissut innovatiivista rahoitustuotekehitystä toteuttamalla yli 30 virtaviivaistettua maailmanlaajuista standardisääntöä”, hän sanoi.

Vastauksena kysymykseen todennäköisistä haasteista, jotka liittyvät intialaisten yritysten listautumiseen IFSC:n ulkomaanpörsseihin, Rajaraman sanoi, että työryhmä tutkii niitä ja käsittelee sitä keskustelemalla siitä eri sidosryhmien kanssa.

Hän sanoi, että Nifty50:n tapauksessa he muuttivat ajoitusta vastaamaan samaa Singaporen kanssa.

Valtiovarainministeri Nirmala Sitharaman ilmoitti viime kuussa, että hallitus sallii Intian listattujen ja listaamattomien yritysten listautua ulkomaisiin pörssiin IFSC-reitin kautta.

Asiantuntijat ovat kuitenkin ilmoittaneet haasteista, kuten ulkomaisten pörssien saaminen perustamaan yksiköitä IFSC:ssä, aikavyöhykeero ja verotusongelmat.

Samankaltaiset artikkelit