Kultaa kohtaa Israelin ja Hamasin välisen konfliktin vastatuuli, heikko Yhdysvaltain dollari – CaFE Invest News

Gold outlook

Tällä viikolla näimme kultaa ja hopeaa älykkään rallin, ensin Israelin ja Hamasin konfliktin taustalla ja toiseksi dollarin ja Yhdysvaltain valtiovarainrahastojen heikkenemisen vuoksi. Näimme kuilua aukeavan viikon alussa, kun Hamas hyökkäsi Israeliin lauantaina ja riskipreemio alkoi kerääntyä kultaan. Kulta oli viime viikolla ylimyydyllä alueella 9 peräkkäisen päivittäisen tappion kanssa, mikä viittaa hintojen kääntymiseen pian. Konflikti toimi katalysaattorina lyhyiden positioiden peittämiseksi ja uusien pitkien positioiden lisäämiseksi.

Suosittelimme ostamaan dippejä viime viikolta, koska kullalla oli vahva tuki noin 1800 dollarilla ja sonnit olivat valmiita taistelemaan sitä vastaan. Aivan kuten kulta oli ylimyydyllä alueella, myös Yhdysvaltain dollari oli yliostetulla alueella, joten odotimme vetäytymistä takaisin.

Eilen kaikki tärkeät USA:n inflaatioluvut tulivat ja ne nousivat odotettua korkeammalle, mikä näki Yhdysvaltain valtiovarainministeriön ja vihreän selkärajan pudottivat kullan hintaa alas. Eilinen raportti lisäsi todennäköisyyttä, että Federal Reserve nostaa korkoja joulukuun FOMC:n kokouksessa. CME:n FedWatch-työkalun mukaan on 31,4 prosentin todennäköisyys, että Fed nostaa viitekorkoaan 25 peruspisteellä ja 3 prosentin todennäköisyydellä, että se nostaa korkoa 50 bps vuoden viimeisessä FOMC-kokouksessa. Marraskuun koronnoston todennäköisyys nousi eilisestä 9,1 %:sta tänään 11,8 %:iin.

Vaikka kullan hinta on pomppinut viime viikon alimmille tasoille, vauhti näyttää olevan loppumassa, kun Federal Reserve ilmoittaa jatkavansa rajoittavaa rahapolitiikkaansa, kunnes inflaatio alkaa palata 2 %:n tavoitteeseensa. Välitön resistanssi kullalle COMEXissa on 1900 dollaria. Uskomme, että kullan ei ole helppoa ylittää 1900 dollaria.

Nousemme kullassa, kun saamme vahvistuksen joukkovelkakirjalainojen tuottojen saavuttamisesta. Uskomme, että ne ovat huipussaan, mutta nousussa on vielä tilaa, minkä vuoksi kullan ei ole helppoa ylittää 1900 dollaria toistaiseksi. Federal Reserve ei ole nopea laskemaan korkoja, kuten sijoittajat haluaisivat, mutta olemme kiristyssyklin lopussa. Tämä koskee keskuspankkeja maailmanlaajuisesti. Olemme täysin eri paikassa kuin viime vuonna.

MCX:ssä suosittelemme liikkumaan 57 600 – 57 500 Rs:n ympärillä odotetun tavoitteen ollessa 58 400 – 58 800 Rs ja stoplossin 57 000 Rs. Momentum oskillaattori RSI_14 on noin 48 ja yli 50, saamme vahvistuksen nousevan trendin kääntymisestä. Kulta on sulkeutunut 20 päivän liukuvan keskiarvon yläpuolella, ja seuraava nousutavoite olisi sen 50 päivän liukuva keskiarvo, joka on noin 58 400 rupiaa. Tämän tason odotetaan olevan vahva vastus, koska sekä 50 että 200 päivän liukuva keskiarvo on tämän alueen ympärillä. Vastaavasti 1900 dollaria näyttää olevan vahva vastustus kullalle ja kaikki laskut olisivat hyvä tilaisuus mennä pitkälle kultaan ensi viikolla.

Samankaltaiset artikkelit