10 parasta veroa säästävää investointiohjelmaa pitkän aikavälin kasvuun

Top 10 tax-saving investment schemes for long-term growth

Verotuksen ja taloussuunnittelun sokkelossa tuloverolaki laajentaa avokätisesti lukuisia vähennyksiä älykkäille sijoittajille. Verotettavaa tuloa voidaan vähentää merkittävästi huolellisella suunnittelulla ja investoinneilla tiettyihin kohteisiin.

Tässä on kymmenen parasta sijoitusvinkkiä, jotka lupaavat houkuttelevaa tuottoa, mutta tarjoavat myös huomattavia verosäästöjä:

Erittäin turvallinen sijoitus, PPF tulee 15 vuoden lukitusjaksolla ja tarjoaa tällä hetkellä noin 7,1 %:n tuoton. Pitkä käyttöoikeus takaa yhdistetyn, verovapaan tuoton.

NSC on 5 vuoden korkosijoitusohjelma, jonka tuotto on 6,8 %. Se on turvallinen vaihtoehto niille, jotka etsivät keskipitkän aikavälin sijoituksia.

ULIPilla tai UTI:llä on 5 vuoden lukitusjakso. Tuotot vaihtelevat sijoittajan valitseman suunnitelman mukaan. Sijoitustuottojen lisäksi se tarjoaa myös vakuutusturvan.

ELSS-rahastot tarjoavat verosäästövaihtoehdoista lyhimmän 3 vuoden lukitusajan, joten ne tarjoavat 12–15 prosentin tuotto-odotuksen. Ne sijoittavat osakemarkkinoille, mikä tekee niistä sopivia sijoittajille, joilla on korkeampi riskinottohalu.

Eläkesäästösuunnitelma, NPS pysyy lukittuna eläkkeelle siirtymiseen asti. Se tarjoaa 8–10 prosentin odotetun tuoton ja tarjoaa useita rahastovaihtoehtoja riskien mieltymysten perusteella.

Nämä 5 vuoden talletukset lupaavat 7–9 prosentin tuottoa. Ne sopivat parhaiten sijoittajille, jotka etsivät taattua tuottoa ilman riskejä.

Erityinen järjestelmä tyttölapsille. Vähennykset ovat sallittuja kahdesta tyttölapsesta, joiden kypsyysikä on 21. Kotiutukset ovat sallittuja 18 vuoden jälkeen koulutusta tai avioliittoa varten. Vuosittainen vähimmäisinvestointi alkaa Rs. 250, ja korkotulot jopa 7,6 %.

Henkivakuutusyhtiön (LIC) vakuutusmaksut itselleen, puolisolle tai kenelle tahansa henkilön lapselle ovat oikeutettuja vähennyksiin. Tämä kaksietuinen vaihtoehto tarjoaa sekä vakuutusturvan että veroetuja.

Post Officen määräaikaistalletussääntöjen, 1981, mukaisesti nämä talletukset ovat toinen turvallinen ja luotettava vaihtoehto sijoittajille.

Yllä mainittuihin keinoihin sijoittamisesta voidaan saada yhteensä enintään 150 000 rupiaa vähennys vuoden 1961 tuloverolain 80C pykälän mukaisesti. Lisäksi 50 000 Rs:n lisävähennys on saatavilla valtion eläkejärjestelmään suoritettavista maksuista 80CCD:n pykälän mukaisesti.

Tavallisten sijoitusten lisäksi asunnon ostaminen lainalla on fiksu valinta. Pykälät 24b ja 80EEA tarjoavat vähennyksiä maksetuista koroista. Tietyt ehdot ovat kuitenkin voimassa, mukaan lukien laina-aika ja kiinteistön arvo.

Yhteenvetona voidaan todeta, että tehokas verosuunnittelu ei tarkoita vain verojen säästämistä, vaan myös viisasta sijoittamista parhaan mahdollisen tuoton saamiseksi. Sijoitusten räätälöimiseksi yksilöllisten tarpeiden ja riskinottohalun mukaan on aina suositeltavaa neuvotella talousasiantuntijoiden kanssa.

Vastuuvapauslauseke: Tämä on kirjoittajan henkilökohtainen mielipide. Lukijoita kehotetaan ottamaan yhteyttä rahoitussuunnittelijaan ennen sijoitusten tekemistä.

Samankaltaiset artikkelit