Öljyn hinta laskee, pidentää laskua OPEC+:n leikkausten jälkeen – Commodities News

oil prices (1)

Öljyn hinta laski perjantaina Aasian alussa, mikä pitkitti tappioita sen jälkeen, kun OPEC+:n tuottajat sopivat vapaaehtoisista öljyntuotannon leikkauksista ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, mikä jäi alle markkinoiden odotusten.

Brent-raakaöljyn futuurit helmikuussa laskivat 14 senttiä eli 0,2 % 80,72 dollariin tynnyriltä 0005 GMT:hen mennessä. Yhdysvaltain West Texas Intermediate -raakaöljyfutuurit laskivat 12 senttiä eli 0,2 % 75,84 dollariin.

Saudi-Arabia, Venäjä ja muut OPEC+:n jäsenet, jotka pumppaavat yli 40 prosenttia maailman öljystä, sopivat vapaaehtoisista noin 2,2 miljoonan tynnyrin päivittäisen (bpd) tuotannon leikkauksista vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä.

Ainakin 1,3 miljoonaa barrelia päivässä näistä leikkauksista oli kuitenkin Saudi-Arabiassa ja Venäjällä jo käytössä olevien vapaaehtoisten rajoitusten jatkoa. Aiemmin edustajat olivat sanoneet, että uudet lisäleikkaukset, joista keskustellaan, ovat jopa 2 miljoonaa tynnyriä päivässä.

OPEC+:n noin 43 miljoonan bpd:n tuotanto heijastelee jo noin 5 miljoonan tynnyrin leikkauksia hintojen tukemiseksi ja markkinoiden vakauttamiseksi.

Kahdeksan tuottajan rajoitukset ovat yhteensä 2,2 miljoonaa barrelia päivässä, OPEC sanoi kokouksen jälkeen antamassaan lausunnossa. Tämä luku sisältää Saudi-Arabian ja Venäjän vapaaehtoisen leikkauksen 1,3 miljoonalla barrella päivässä.

Torstaina luvatut 900 000 tynnyrin lisäleikkaukset sisältävät 200 000 tynnyrin polttoaineen viennin vähennyksiä Venäjältä ja loput kuudelle jäsenelle.

Venäjän varapääministeri Aleksanteri Novak sanoi, että Venäjän vapaaehtoinen leikkaus kattaa raakaöljyn ja tuotteet.

Yhdistyneet arabiemiirikunnat sanoi, että se on sopinut tuotannon leikkaamisesta 163 000 tynnyrillä päivässä, kun taas Irak ilmoitti leikkaavansa 220 000 barrelia päivässä ensimmäisellä neljänneksellä.

Saudi-Arabia, Venäjä, Yhdistyneet arabiemiirikunnat, Irak, Kuwait, Kazakstan ja Algeria olivat tuottajia, jotka sanoivat, että leikkaukset puretaan asteittain ensimmäisen vuosineljänneksen jälkeen markkinaolosuhteiden sen salliessa.

OPEC+ keskittyy tuotannon alenemiseen, kun hinnat laskivat syyskuun lopun 98 dollarista, ja huolet kasvavat vuoden 2024 talouskasvun heikkenemisestä ja tarjonnan ylijäämäodotuksista.

Kiinan talouden ja rahoitusmarkkinoiden yleinen synkkyys ei näytä juurikaan merkkejä elpymisestä.

Samankaltaiset artikkelit