Nestle India: Motilal Oswal ei näe vaikutusta viimeaikaisilla raporteilla ”vauvanruoan sokerista”; säilyttää neutraalin luokituksen ja tavoitehinnan 2400 rupiaa – Market News

Nestle India shares fall

Välitysyhtiö Motilal Oswal luottaa edelleen Nestle Intiaan, koska se uskoo, että äskettäiset raportit yrityksen sokerin lisäämisestä vauvanruokaan eivät vaikuta ”aineellisesti” yhtiöön.

Välitysyhtiöllä on Nestle India -osakkeen ”neutraali” luokitus, ja tavoitehinta on ennallaan 2 400 Rs per kappale.

Se sanoi lisäksi, että yritys on keskittynyt edelleen volyymilähtöiseen liikevaihdon kasvuun, koska suunniteltu 5000 miljoonan Rs:n investointi vuosille 2023–2025 kuvastaa tätä painopistettä. Pakattu elintarvikkeiden luokka todennäköisesti ylläpitää parempaa kasvua peruselintarvikkeiden joukossa, lukee välitysyhtiön tutkimusraportti.

The Guardian kertoi uutisraportissaan viitaten sveitsiläisen tutkintaorganisaation Public Eye -tutkimukseen, että Nestle on lisännyt sokeria sakkaroosin muodossa lasten elintarvikkeisiin.

Yllättäen runsaasti sokeria sisältäviä tuotteita löytyi vain Intiasta, muista Aasian maista ja Afrikan maista. Katso, tämä käytäntö poikkeaa kansainvälisistä terveyssuosituksista, erityisesti Maailman terveysjärjestön (WHO) vahvistamista liikalihavuuden ja siihen liittyvien terveysongelmien hillitsemiseksi. Intialaiset lääkärit eivät myöskään suosittele alle kaksivuotiaan lapsen ruokkimista.

Public Eyen testit vahvistivat lisättyä sokeria, pääasiassa sakkaroosin tai hunajan muodossa, vauvoille ja taaperoille tarkoitetuissa tuotteissa. Vaikka samat Euroopan markkinoilla myydyt tuotteet olivat sokerittomia.

Etelä-Afrikassa Cerelac-vauvaviljojen sokeripitoisuus todettiin olevan merkittävä annosta kohti, kun taas samassa tuotteessa Sveitsissä mainitaan nimenomaisesti, ettei lisättyä sokeria ole.

Samankaltaiset artikkelit