Öljyn hinta laskee, kun Venäjän ja Saudi-Arabian odotetaan lisäävän tarjontaa

Oil prices, crude oil prices, oil supply,

Öljyn hinta laski perjantain alkukaupassa äskettäisen rallin jälkeen, kun Venäjän ja Saudi-Arabian voitonotto ja odotukset tarjonnan kasvusta ylittivät ennusteet Kiinan positiivisesta kysynnästä kultaisen viikon lomansa aikana. Perjantaina päättyvät Brentin marraskuun futuurit laskivat 21 senttiä 95,17 dollariin tynnyriltä. Brentin joulukuun futuurit menettivät 10 senttiä 93,00 dollariin barrelilta klo 0055 GMT. Yhdysvaltain West Texas Intermediate -raakaöljy (WTI) laski 8 senttiä 91,63 dollariin tynnyriltä.

Öljyn hinta oli laskenut noin prosentin torstaina, kun kauppiaat ottivat voittoja sen jälkeen, kun hinnat nousivat 10 kuukauden huipulle, ja jotkut olivat huolissaan siitä, että korkeat korot saattavat painaa öljyn kysyntää. ”Öljyn hinnannousu pysähtyi yöksi”, National Australia Bank sanoi muistiossa. ”Ensi viikon OPEC-kokous (4. lokakuuta) on keskeinen päivitys markkinoille, ja yhä todennäköisemmin Aramcon vapaaehtoisia toimitusleikkauksia vähennetään.”

Markkinat ovat tällä hetkellä tiukat, sillä Saudi-Arabia ja Venäjä, jotka kuuluvat OPEC+:aan, öljynviejämaiden järjestöön (OPEC) ja liittolaisiin, ovat leikkaaneet yhteensä 1,3 miljoonaa tynnyriä päivässä vuoden loppuun mennessä. Venäjä lievensi äskettäin kotimarkkinoiden vakauttamiseksi käyttöön otettua erillistä polttoaineen vientikieltoa, eivätkä analyytikot odota rajoitusten jatkuvan pitkään, koska ne voivat vaikuttaa jalostamoiden ajoihin ja vaikuttaa asiakassuhteisiin.

Turkki, Brasilia, Marokko, Tunisia ja Saudi-Arabia olivat venäläisen dieselin tärkeimpiä kohteita tänä vuonna, JPMorgan sanoi muistiossa. ”(A) pitkittynyt vientikielto vaikuttaisi negatiivisesti suhteeseen uusien asiakkaiden kanssa, joita venäläiset öljy-yhtiöt ovat niin vaivalloisesti rakentaneet viimeisen puolentoista vuoden aikana”, JPMorganin mukaan. Venäjä ei ole keskustellut OPEC+:n kanssa mahdollisesta raakaöljyn tarjonnan lisäämisestä kompensoidakseen Moskovan polttoaineen vientikieltoa, Kremlin mukaan. Tuoreet makrotalouden tiedot yhdistettynä Kiinan viikon pituiseen Kultaisen viikon lomaan, joka alkoi perjantaina, tukivat maailmanlaajuista öljyn kysyntää.

Yhdysvaltain talous säilyi melko vakaana kasvuvauhdilla toisella vuosineljänneksellä, ja aktiviteetti näyttää kiihtyvän tällä neljänneksellä, torstaina käy ilmi.

Kiinan tehdasaktiviteetti todennäköisesti tasaantui syyskuussa, Reutersin kysely osoitti, mikä lisäsi indikaattoreita, jotka viittaavat siihen, että maailman toiseksi suurin talous on alkanut vakiintua. Viralliset tiedot valmistuvat lauantaina. ”Kansainvälisten matkojen lisääntyminen kultaisen viikon loman aikana lisää Kiinan öljyn kysyntää”, ANZ Research sanoi muistiossa.

Samankaltaiset artikkelit