FPI:t ottavat osakkeista 4 800 miljoonaa rupiaa syyskuun ensimmäisen kahden viikon aikana; myynti saattaa jatkua toistaiseksi

fpi, fpi outflow, Foreign portfolio investors, equity market,

Ulkomaiset portfoliosijoittajat (FPI) ovat nostaneet osakkeista lähes 4 800 miljoonaa rupiaa syyskuun ensimmäisen kahden viikon aikana Yhdysvaltain joukkovelkakirjalainojen tuottojen nousun, vahvistuneen dollarin ja maailmanlaajuisen talouskasvun vuoksi. Ennen ulosvirtausta FPI:t ostivat lakkaamatta intialaisia ​​osakkeita viimeisen kuuden kuukauden aikana maaliskuusta elokuuhun ja toivat 1,74 lakh crorea kauden aikana. Lähipäivinä FPI:t todennäköisesti painostavat myyntiä, koska markkinat ovat ennätyskorkeilla ja arvostukset korkealla, Geojit Financial Servicesin sijoitusstrategi VK Vijayakumar sanoi. ”Yhdysvalloissa korkea joukkolainojen tuotto (10 vuoden korko on 4,28 prosenttia) ja dollariindeksi yli 105, FPI:t todennäköisesti myyvät enemmän”, hän lisäsi.

Säilytysyhteisöjen tietojen mukaan Foreign Portfolio Investors (FPI) -sijoittaja on nostanut osakkeista nettosumman 4 768 miljoonaa rupiaa tässä kuussa (15.9. asti). Tämä luku sisältää massakaupat ja sijoitukset ensimarkkinoiden kautta. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun FPI:n osakesijoitukset olivat saavuttaneet neljän kuukauden alimman 12 262 miljoonan rupian elokuussa. ”Nettomääräinen ulosvirtaus (syyskuussa) johtui pääasiassa epävarmuustekijöistä, jotka liittyvät maailmanlaajuiseen korkomaailmaan, erityisesti Yhdysvalloissa, ja huolista maailmantalouden kasvusta”, sanoi Morningstar Intian tutkimuspäällikkö Himanshu Srivastava.

Nämä huolet johtuvat laajemmista globaaleista makrotaloudellisista tekijöistä, mukaan lukien raakaöljyn hinnannousu ja inflaatioriskien uudelleen ilmaantuminen, hän sanoi. Hän sanoi myös, että huoli Yhdysvaltojen tulevasta koronnostuksesta ja sen mahdollisista vaikutuksista maailmantalouteen ovat saaneet sijoittajat varovaisemmiksi, mikä on saanut heidät omaksumaan ”odota ja katso” -lähestymistavan. ”Vaikka FPI:n poistot syyskuussa ovat herättäneet huolta, on tärkeää tarkastella näitä liikkeitä laajemmassa globaalin rahoitusdynamiikan kontekstissa. FPI:n mahdollisuus siirtyä ostajiksi tulevina kuukausina on merkittävä osoitus Intian joustavuudesta sijoituskohteena”, Mayank Mehraa, Craving Alphan pienten tapausten johtaja ja pääkumppani, sanoi.

Kun globaalit olosuhteet kehittyvät ja Intian talouden perustekijät pysyvät vahvoina, on syytä säilyttää positiiviset näkymät markkinoilla lähiaikoina, hän lisäsi. Toisaalta FPI:t sijoittivat tarkastelujaksolla yli 2 000 miljoonaa rupiaa maan velkamarkkinoille. Tämän ansiosta FPI:n osakesijoitukset ovat tänä vuonna saavuttaneet 1,3 miljoonaa rupiaa ja velkamarkkinoilla yli 30 200 miljoonaa rupiaa. Toimialojen osalta FPI:t ovat jatkuvasti ostaneet pääomahyödykkeitä ja sähköä. Vaikka ulkomaiset sijoittajat ovat olleet myyjiä, se ei vaikuttanut markkinoihin ollenkaan, koska kotimaiset institutionaaliset sijoittajat neutraloivat ne. Lisäksi vähittäissijoittajien hyperaktiivisuus edistää myös markkinoiden nousua, Geojitin Vijayakumar sanoi.

Samankaltaiset artikkelit