Kulutus valloilleen UPI:n luottorajan avulla

Consumption unleased with Credit line on UPI

NPCI:n äskettäin lanseeraama ”Credit Line on UPI” on keskeinen kohta Intian luottomatkalla, joka synnyttää useita fintech-yrityksiä. Pohjimmiltaan UPI:n luottorajasta tulee sellainen, mitä Debit Card EMI halusi olla, ja paljon muuta.

UPI:n luottorajan ansiosta kaikki ennalta hyväksytyt pankkilinjat ovat saatavilla kulutuspisteessä, eli yli 30 miljoonalle UPI-kauppiaalle ja yli 1 miljoonalle päätekauppiaalle (joilla on noin 6 miljoonaa päätelaitetta), jotka ovat käytettävissä minkä tahansa UPI-sovelluksen kautta. Tällä hetkellä suosittuja vaihtoehtoja, jotka tarjoavat luottoa kulutuspisteessä, ovat luottokortit, pankkikortti EMI ja Bajaj EMI -kortti, joista jokaisella on omat rajoituksensa.

Luottokortit on rajoitettu vain 2,5 prosentin tai 35 miljoonan suurimman käyttäjän käyttöön, mikä jättää useita segmenttejä alipalveluiksi. Se on taustan näkökulmasta monimutkaisin rahoitustuote, 5-in-1-tuote, joka sisältää maksut, luoton, palkkiot, tilan ja luottojen rakentajan. Tästä monimutkaisuudesta johtuen monilla pankeilla on suuria vaikeuksia hoitaa luottokorttiohjelmia tehokkaasti, vaikka niillä on suuri ETB-asiakaskunta. Lisäksi luottokorttien talous on kiehtovaa, mutta se on erittäin monimutkaista.

Noin 75 % luottokorttimarkkinoista on keskittynyt vain neljälle pankille (HDFC, SBI, ICICI, Axis). Nämä pankit ovat keskittyneet ensisijaisesti luottokorttien jakeluun ETB-pohjalle ja ovat olleet konservatiivisia new-to-bank (NTB) -asiakkaiden suhteen. Tämä lähestymistapa on johtanut alhaisiin hyväksymisprosentteihin, mikä yhdistettynä noin 5 000 Rs:n CAC:iin (asiakashankintakustannus) aktivoitua NTB-luottokorttiasiakasta kohden on kieltänyt pienten luottolimiittien myöntämisen (alle 50 000 Rs). Nämä pienet linjat ovat taloudellisesti mahdottomia, koska takaisinmaksuajat ovat korkeammat, mikä jättää matalan ja keskituloisen segmentin alipalveluksi. Lisäksi luottokorttien hyväksyminen on rajoitettu päätekauppiaisiin (1 miljoona+), lukuun ottamatta tason 2+ yleisöjä.

Uskomme, että luottolimiittien käyttöönotto UPI:ssä lievittää näitä haasteita ja tasoittaa tietä fintechille tämän vallankumouksen johtamiseen. Historia on osoittanut, että jäykät luottokorttipinot, joille on ominaista rajallinen innovaatio ydintuotteessaan lähes kahden vuosikymmenen ajan, ovat häirinneet innovatiiviset ratkaisut, kuten Bajaj EMI Card, OneCard, Uni, Slice, PayTM Postpaid, LazyPay ja muut.

Debit Card EMI otettiin käyttöön sillä odotuksella, että se täyttää osan luottokorttien jättämistä aukoista sen laajemman jakelun vuoksi. Se ei kuitenkaan ole onnistunut saamaan vetoa muiden kuin luottokorttikäyttäjien keskuudessa useista syistä.

Debit-korteilla on rajoitettu hyväksyntä, ja ne toimivat pääasiassa päätekauppiaissa, aivan kuten luottokortit. Lisäksi Debit Card EMI ei ole vielä saatavilla kaikilla päätekauppiailla. Pankkikorttien EMI:t rajoittuvat arvokkaisiin ja kohtuuhintaisiin ostoihin, koska niihin liittyy korollisia lainaeriä, eikä korottomia, palkkioita hakevia luottolimiittejä, kuten luottokortteja.

Lisäksi pankkikorttien EMI-palvelut ovat tarjonneet huonon kuluttajakokemuksen niiden alioptimaalisen taustapinon vuoksi, mikä on johtanut ongelmiin, kuten maksuttomien EMI-laitteiden natiivituen puuttumiseen ja kyvyttömyyteen tarjota käyttäjille maksujen seurantaa. Lopuksi debit-kortteja on perinteisesti pidetty pankkiautomaattikorteina, mikä on johtanut alhaiseen tietoisuuteen pankkikorttien EMI:istä – kelpoisuuskriteereistä, luottorajoista ja kauppiaiden hyväksynnästä.

Teollisuus on työskennellyt Cardless EMI:n kanssa mahdollisena ratkaisuna näihin ongelmiin, mutta uskomme nyt, että ”UPI:n luottoraja” ohittaa nämä ponnistelut.

Bajajin EMI-kortti on ollut todellinen pelin muuttaja, ja se on kasvanut nollakustannusten EMI-tarjouksensa taustalla, jota tuotemerkit/kauppiaat ovat tukeneet. Ne ovat kuitenkin suljettuja ja toimivat vain korkean arvon matalataajuisten kohtuuhintaisten tuotteiden segmentissä, pääasiassa kestokulutushyödykkeissä.

Uskomme, että ETB-luottorajat UPI-verkossa vapauttavat hyväksynnän ja UPI-sovellukset, kuten PhonePe, Google Pay, Kiwi ja PayTM, lisäävät kuluttajien löydettävyyttä ja tietoisuutta. Tämän odotetaan johtavan siihen, että pankit lisäävät ETB-linjojen liikkeeseenlaskuja. Yhdistämällä tämän sääntelyviranomaisen lähestymistapaan, jonka mukaan luottolimiitin muototekijää ei määrätä, fintechs ajaa innovaatioita ja avaa uusia asiakassegmenttejä tuomalla markkinoille uusia muototekijöitä yhteistyössä pankkien kanssa.

Ennakoimme uusia luottoja (NTC) käyttäville kuluttajille mahdollisuuksia, kuten ”UPI step-up credit lines”. Tämä tutustuttaa heidät muodolliseen luottoon, alkaen pienistä lainoista (< 5 000 Rs) ja kasvattaen niitä hyvällä takaisinmaksukäyttäytymisellä.

Odotamme myös, että ”UPI Zero-cost EMI” muodostuu valtavaksi kilpailuksi Bajajin EMI-kortille, mikä demokratisoi pääsyn kaikkiin pankkeihin Bajajin ja muutamien pankkien, kuten HDFC ja IDFC First, hallitsemassa segmentissä. Tämä edellyttää tukikumppanuuksia tuotemerkkien ja kauppiaiden kanssa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että luottorajan käyttöönotto UPI:ssä voi muuttaa Intian luottomaailmaa, puuttua olemassa olevien luottotuotteiden rajoituksiin ja luoda uusia mahdollisuuksia fintech-innovaatioille. Tämä toimenpide voi vapauttaa luottojen saantia laajemmalle kuluttajajoukolle ja edistää samalla talouskasvua.

Samankaltaiset artikkelit